ΤΟΠΙΚΑ

Στον Βόλο τον Ιούνιο ο διαγωνισμός Αστρονομίας «Υπατία»

στον-βόλο-τον-ιούνιο-ο-διαγωνισμός-αστ-75687

Διαδικτυακά διοργανώθηκε χθες η πρώτη φάση «Αγλαονίκη» του 4ου πανελληνίου μαθητικού διαγωνισμού Αστρονομίας και Διαστημικής σε όλη την Ελλάδα.

Πολλοί ήταν οι μαθητές και οι μαθήτριες που στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού, contest.astronomos.gr, έκαναν την εγγραφή τους για τη συμμετοχή στον διαγωνισμό, ο οποίος διοργανώθηκε από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και την Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος, που έχει την έδρα της στον Βόλο.

Οι τρεις προηγούμενες διοργανώσεις, που πραγματοποιήθηκαν τα τρία τελευταία χρόνια, έδειξαν ότι οι μαθητές του Δημοτικού κατέχουν αρκετά θέματα Αστρονομίας και Διαστημικής και παρ’ όλο που είναι σκόρπια στα διδακτικά βιβλία τους, εν τούτοις είναι ικανοί να λάβουν μέρος σε πανελλήνιο διαγωνισμό και να διακριθούν. Γι’ αυτό και η συμμετοχή στον διαγωνισμό κάθε χρόνο πλησιάζει τους 100 μαθητές.

Σύμφωνα με την προκήρυξη και με την προϋπόθεση ότι θα αρθούν όλα τα μέτρα μη μετάδοσης του COVID-19 και θα επιτραπεί η μετακίνηση και ο συγχρωτισμός των μαθητών, οι 30 καλύτεροι της 1ης φάσης θα κληθούν να λάβουν μέρος στην 2η και τελική φάση «Υπατία», η οποία θα διεξαχθεί στον Βόλο την Κυριακή 14 Ιουνίου στις 12 το μεσημέρι. Οι νικητές πλέον και της φάσης αυτής θα βραβευθούν από την Εταιρεία, εφόσον δοθεί η άδεια, σε επίσημη τελετή κατά τη διάρκεια της Γιορτής Αστρονομίας, που είναι προγραμματισμένη να γίνει στις αρχές Ιουλίου. Μεταξύ δε όλων των παρόντων θα κληρωθεί και τηλεσκόπιο.

«Είναι ευκαιρία, λοιπόν, οι μαθητές και οι μαθήτριες του Δημοτικού να αποδείξουν την αξία τους, αλλά και τις αστρονομικές τους γνώσεις, συμμετέχοντες στον διαγωνισμό της Κυριακής από το σπίτι τους. Οι όροι και προϋποθέσεις συμμετοχής αναφέρονται αναλυτικά στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού», υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση της Εταιρείας Αστρονομίας και Διαστήματος Βόλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου