ΤΟΠΙΚΑ

Πρωτοβουλίες αλληλεγγύης στον Αγιο Τρύφωνα

πρωτοβουλίες-αλληλεγγύης-στον-αγιο-τ-756691

Πολυεπίπεδο κοινωνικό έργο με αποδέκτες παιδιά, ενήλικες και ανήμπορους γέροντες

Σημαντικές πρωτοβουλίες αναπτύσσονται στην ενορία του Αγίου Τρύφωνα, προς όφελος της τοπικής κοινωνίας, στο σύνολό της. Μεταξύ των πολυάριθμων πρωτοβουλιών κοινωνικής αλληλεγγύης καταγράφεται η πρόσφατη προσφορά κλιματιστικού στο Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ) Βόλου. Το κλιματιστικό, που παραδόθηκε ήδη στο σχολείο, είναι δωρεά ενορίτη του Αγίου Τρύφωνα, στη μνήμη του πατέρα του.

Οι ενορίτες του Αγίου Τρύφωνα ανταποκρίνονται με συγκινητική προθυμία σε κάθε κάλεσμα στήριξης όσων έχουν ανάγκη βοήθειας, ενώ ο απολογισμός της κοινωνικής προσφοράς μεταφράζεται σε σχολικά είδη στο 23ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου, σχολικά είδη σε αναξιοπαθούντες ενορίτες, σίτιση σε παιδιά δημοτικού και γυμνασίου της ίδιας ενορίας, αλλά και αναπηρικό καρότσι, το οποίο αγοράστηκε μετά την συγκέντρωση μεγάλου αριθμού πλαστικών καπακιών.

Ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων, η ενορία του Αγίου Τρύφωνα θα διαθέσει οικονομικά βοηθήματα, τρόφιμα σε μοναχικά άτομα, απόρους και αναξιοπαθείς συνανθρώπους μας. Τα χρήματα που συγκεντρώνονται, προέρχονται από εισφορές πιστών, οι οποίες αξιοποιούνται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

«Το έργο της ενορίας του Αγίου Τρύφωνα ξεδιπλώνεται αθόρυβα, στοργικά και πρακτικά και αγκαλιάζει κάθε πονεμένο συνάνθρωπό μας. Η ενορία μας θα δώσει το «παρών» στο προσκλητήριο της αγάπης, που με ιδιαίτερη ένταση θα ακουστεί αυτές τις άγιες μέρες. Χωρίς να σταματάει η προσφορά της όλον τον άλλο καιρό, τις μέρες των εορτών φθάνει στο αποκορύφωμά της» όπως αναφέρει ο εφημέριος του ναού π. Βάιος Τακούμης.

Ο ίδιος απευθύνει, ταυτόχρονα, έκκληση στην τοπική κοινωνία, καλώντας όσους επιθυμούν, να συνδράμουν «στον αγώνα που κάνουμε με την Επιτροπή Χριστιανικής Αλληλεγγύης Αγίου Τρύφωνος Βόλου, για να καλύψουμε τις υλικές ανάγκες των αδύναμων αναξιοπαθούντων αδελφών μας». Ο δραστήριος ιερέας αφουγκράζεται καθημερινά «τα πάθη και τον πόνο των συνανθρώπων μας και των παιδιών με ειδικές ανάγκες, είμαι σε θέση να σας διαβεβαιώσω ότι οι βιοτικές τους ανάγκες γίνονται πιο επιτακτικές» όπως επισημαίνει μεταξύ άλλων.

Ο π. Βάιος απευθύνει έκκληση στην τοπική κοινωνία, να γίνει αρωγός και συμπαραστάτης του φιλανθρωπικού έργου που αναπτύσσεται, προτρέποντας, τέλος, κάθε ευαισθητοποιημένο φιλάνθρωπο να «αγκαλιάσει με στοργή τους πονεμένους, τους γέροντες με τα σπασμένα από τις δοκιμασίες χαρακτηριστικά, που τα χάραξαν βαθειά τα αλλεπάλληλα δεινά και τα παραμόρφωσαν τα δάκρυα. Τους απομάχους της ζωής με τις ερημικές καρδιές, που η μοναξιά και η αδιαφορία κινδυνεύουν να πνίξουν».

ΓΛ. ΥΔΡ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου