ΤΟΠΙΚΑ

ΕΒΕΤΑΜ: Παραιτήθηκε αιφνιδιαστικά η νέα πρόεδρος

εβεταμ-παραιτήθηκε-αιφνιδιαστικά-η-ν-75606

«Ακέφαλη» η ΕΒΕΤΑΜ, μετά την αιφνιδιαστική παραίτηση της προέδρου της εταιρείας που υπάγεται στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, εποπτεύεται από τη Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας του υπουργείου Ανάπτυξης και το 2020 εμφάνισε παθητικό 1,3 εκατομμύρια ευρώ, όταν το 2019 η ζημία της δεν ξεπερνούσε τα 60.500 ευρώ. Πρόεδρος της εταιρείας είχε οριστεί η Μερόπη – Marie Κατσιουγιάννη –Stridborg, πολιτεύτρια της ΝΔ.

Όπως τονίζει το documentonews.gr, η κ. Κατσιουγιάννη -Stridborg, που ανέλαβε πρόεδρος τον προηγούμενο Αύγουστο, οδηγήθηκε στην απόφαση παραίτησης, μετά από διχογνωμία που προέκυψε για σημαντικά διαχειριστικά ζητήματα με μέλη του Δ.Σ., τα οποία εντάσσονται στη σφαίρα επιρροής του υπουργού Ανάπτυξης.

Αναφέρει επίσης ότι η απερχόμενη πρόεδρος δεν είχε υπογράψει την ετήσια έκθεση του Δ.Σ. για την οικονομική κατάσταση της εταιρείας το 2020, η οποία δημοσιεύτηκε με καθυστέρηση τον Ιανουάριο του 2022 στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο. Η ΕΒΕΤΑΜ δραστηριοποιείται στο πεδίο των εργαστηριακών ελέγχων και πιστοποίησης βιομηχανικών και καταναλωτικών προϊόντων, υλικών, εγκαταστάσεων και συστημάτων διαχείρισης.

Η Κατσιουγιάννη -Stridborg είχε κληθεί να αντικαταστήσει στην ηγεσία της ΕΒΕΤΑΜ, τον Νίκο Σοφιανό, επιστήθιο φίλο του Νίκου Γεωργιάδη, που μάλιστα έδινε το «παρών» στις δικασίμους για την πολύκροτη υπόθεση σεξουαλικής εκμετάλλευσης ανηλίκων στη Μολδαβία. Αντιπρόεδρος της εταιρείας είναι ο στενός συνεργάτης του Άδωνι Γεωργιάδη, Σκιπίων Αποστολάκης, ο οποίος φέρεται να διατηρεί γραφείο εντός του υπουργείου Ανάπτυξης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου