ΤΟΠΙΚΑ

Πήρε τα πάνω της η κτηματαγορά σε Βόλο και Νέα Ιωνία

πήρε-τα-πάνω-της-η-κτηματαγορά-σε-βόλο-κ-755481

Για ενοικίαση και ιδιοκατοίκηση κατά κύριο λόγο στο πολεοδομικό συγκρότημα

Αρχισε να σηκώνεται ψηλά η κτηματαγορά μετά τους τριγμούς του κορονοϊού και της καραντίνας. Το ενδιαφέρον φοιτητών για ενοικίαση διαμερισμάτων δίνει σημαντική ώθηση, όμως ακόμη σημαντικότερο είναι ότι ξεκίνησαν να κινούνται οι αγορές κατοικιών έως 100 τετραγωνικών μέτρων για ιδιοκατοίκηση και δειλά – δειλά οικοπέδων αλλά και παραθαλάσσιων διαμερισμάτων.

Η δραστηριότητα της κτηματαγοράς φαίνεται ότι κινείται στα ίδια με τα περσινά επίπεδα και ίσως να παρουσιάζει μία ανεπαίσθητη προς στιγμήν αύξηση. Οι κτηματομεσίτες του κλάδου είναι ικανοποιημένοι από την ανατροπή που έγινε στο επαγγελματικό τους τοπίο μετά την καραντίνα και προσδοκούν ότι η εικόνα θα αλλάξει και περαιτέρω.

Μεταφέροντας το κλίμα που επικρατεί, η μεσίτρια Σοφία Χαλκιά τόνισε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι ήδη έχει αρχίσει να παρουσιάζεται ενδιαφέρον για τα διαμερίσματα από φοιτητές που είναι σίγουροι για τις σχολές που πέρασαν -αν και ακόμη δεν έχουν βγει τα αποτελέσματα- και θέλουν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους να βρουν ένα σπίτι εν ηρεμία, καινούργιο ή ανακαινισμένο με αυτόνομη θέρμανση, κεντρικό.

Η ενοικίαση διαμερισμάτων για τη στέγαση φοιτητών είναι ανέκαθεν ένα σταθερό έσοδο για την κτηματαγορά του Βόλου, το οποίο θα γίνει πιο αισθητό όταν εκδοθούν τα τελικά αποτελέσματα των πανελλαδικών εξετάσεων.

«Από την άλλη πλευρά υπάρχει και αρκετό ενδιαφέρον για αγορά μικρών διαμερισμάτων προς εκμετάλλευση για μίσθωση», τονίζει η κ. Χαλκιά. Οι Βολιώτες ενδιαφέρονται να επενδύσουν τα χρήματά τους με κάθε τρόπο. Το απέδειξαν αυτό καθ’ όλη τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης, με αποτέλεσμα τα εν λόγω ακίνητα να είναι σήμερα δυσεύρετα.

Όμως, το πιο σημαντικό απ’ όλα είναι ότι πλέον παρουσιάζουν ενδιαφέρον οι κατοικίες έως 100 τετραγωνικών μέτρων για ιδιοκατοίκηση που δεν κινούνταν εδώ και πολλά χρόνια, ενώ δεν παύει το ενδιαφέρον και για ακόμη μεγαλύτερα ακίνητα με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά ώστε να αποτελούν αξιόλογα κτίρια.

«Σε αυτό βοηθούν και οι Τράπεζες, οι οποίες έχουν αρχίσει και δίνουν δάνεια σε εκείνους που έχουν την οικονομική δυνατότητα να ανταποκριθούν και το αποδεικνύουν αυτό με οικονομικά στοιχεία», επισημαίνει, τονίζοντας ότι κινούνται και οι αγορές οικοπέδων για ανέγερση κατοικιών.

Τέλος, δειλά – δειλά παρουσιάζεται ζήτηση για παραθαλάσσια ακίνητα κατά κύριο λόγο από Ελληνες που ζουν σε άλλες πόλεις της Ελλάδας καθώς αυτή τη στιγμή οι επισκέπτες του εξωτερικού δεν μπορούν να μετακινηθούν λόγω της πανδημίας.

«Σε σχέση με πέρυσι δεν έχουμε κενό. Είμαστε στα περσινά επίπεδα», τονίζει η κ. Χαλκιά. Ο κλάδος της κτηματαγοράς που είχε παραλύσει με την καραντίνα έχει αρχίσει να κινείται ικανοποιητικά και το μόνο που φαίνεται να τον φρενάρει είναι η γραφειοκρατία των μεταβιβάσεων ακινήτων με τους επαγγελματίες του κλάδου να προσπαθούν ακόμη να φέρουν σε πέρας τις προ κορονοϊού πράξεις.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου