ΤΟΠΙΚΑ

180 εθελοντές στη φυλακή Κασσαβετείας

180-εθελοντές-στη-φυλακή-κασσαβετείας-75520

Πρωτοβουλία αλληλεγγύης με επικεφαλής τον π. Γερβάσιο Ραπτόπουλο

Το Ειδικό Αγροτικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Κασσαβετείας επισκέφτηκε προχθές ο γνωστός σ’ όλον τον κόσμο για το σπουδαίο έργο του Αρχιμανδρίτης π. Γερβάσιος Ραπτόπουλος, συνοδευόμενος από 180 περίπου εθελοντές.

Ο π. Γερβάσιος Ιεροκήρυκας και Πνευματικός Υπεύθυνος της Ορθοδόξου Αδελφότητος «Η Οσία Ξένη», της Θεσσαλονίκης, είναι γνωστός για τις αποφυλακίσεις απόρων κρατουμένων και τις επισκέψεις που πραγματοποιεί σε πολλές φυλακές της Ελλάδος και πολλών κρατών της υφηλίου.

Η παρουσία του υπέργηρου κληρικού, που επί 39 ολόκληρα χρόνια στηρίζει πνευματικά τους κρατούμενους, ο ζεστός και παρήγορος λόγος του, τα ατομικά δέματα που μοίρασε προσωπικά σ’ όλους τους φυλακισμένους, το ενδιαφέρον του για την πορεία των κοινωνικών υπηρεσιών των χώρων κράτησης και η επιβλητική εικόνα της παρουσίας 180 ανθρώπων, πρόσφεραν χαρά, ικανοποίηση, ελπίδα, παρηγοριά και ευγνωμοσύνη στις ψυχές των κρατουμένων, αλλά και όλων των εργαζομένων στο χώρο των φυλακών.

Τους επισκέπτες, υποδέχτηκε ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Θεόδωρος Μπατάκας, ως εκπρόσωπος της Τοπικής μας Εκκλησίας και του Συλλόγου Συμπαραστάσεως Κρατουμένων Βόλου «Εσταυρωμένος», ο οποίος ευχαρίστησε το γέροντα π. Γερβάσιο και τη μεγάλη του συνοδεία, για την πολύτιμη στήριξή τους στους κρατούμενους. Πριν την λήξη της εκδηλώσεως, ένας κρατούμενος ευχαρίστησε εκ μέρους των εγκλείστων το γέροντα και του πρόσφερε ένα αναμνηστικό και συμβολικό δώρο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου