ΤΟΠΙΚΑ

Λαϊκό Φροντιστήριο Αλληλεγγύης από το ΠΑΜΕ

λαϊκό-φροντιστήριο-αλληλεγγύης-από-τ-753870

Την προηγούμενη χρονιά, δεκάδες μαθητές στηρίχθηκαν και βοηθήθηκαν από το Λαϊκό Φροντιστήριο που λειτούργησε στον Βόλο από το ΠΑΜΕ, με τη στήριξη εργατικών σωματείων, λαϊκών επιτροπών, φοιτητικών συλλόγων, σαν έκφραση αλληλεγγύης. Ευαισθητοποιημένοι εκπαιδευτικοί, επίσης, προσέφεραν στο Λαϊκό Φροντιστήριο. Υποβολή δηλώσεων στα τηλέφ.: 6976207869 και 6978818479.

Οπως ειδικότερα αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΠΑΜΕ, “Η κατάσταση στην παιδεία δεν εξαιρείται από τη γενικότερη ασκούμενη αντιλαϊκή πολιτική. Η πολύχρονη υποβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης ενισχύεται με το 3ο μνημόνιο, που ψηφίστηκε από όλα τα αστικά κόμματα στη Βουλή. Τα παιδιά μας και η ολόπλευρη μόρφωσή τους αποτελούν «δημοσιονομικό κόστος», που πρέπει να περικοπεί. Πρόκειται για πολιτική αντιλαϊκή και αντιεκπαιδευτική. Απαξιώνει τη γνώση, τη μόρφωση, στραγγαλίζει κάθε διάθεση για μάθηση. Η απουσία ουσιαστικών δομών ενισχυτικής διδασκαλίας για τους μαθητές εξαναγκάζει τις λαϊκές οικογένειες να πληρώνουν από την τσέπη της (όσες μπορούν), για να καλύψουν τα κενά στη γνώση των παιδιών τους.

Η Αλληλεγγύη είναι το όπλο μας, ο Αγώνας ο μοναδικός δρόμος για να βαδίσουμε.

Σήμερα είναι αναγκαίο να οργανωθεί και να αναβαθμιστεί η λειτουργία του Λαϊκού Φροντιστηρίου με τη συμβολή όλων. Απευθυνόμαστε στους εκπαιδευτικούς, να υποστηρίξουν πολύπλευρα και ενεργητικά αυτήν την πρωτοβουλία, με στόχο να καλυφθούν όλες οι ανάγκες των μαθητών.

Καλούμε τα παιδιά των ανέργων, των φτωχών αυτοαπασχολουμένων, των εργατοϋπαλλήλων να εγγραφούν στο Λαϊκό Φροντιστήριο το επόμενο διάστημα.

Συνεχίζουμε, διεκδικούμε και απαιτούμε:

  • Αποκλειστικά Δημόσια και δωρεάν παιδεία με σύγχρονες υποδομές και οικονομική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό,
  • την οικονομική και επιστημονική αναβάθμιση των εκπαιδευτικών με μόνιμη και σταθερή εργασία,
  • την κατάργηση της κάθε μορφής ιδιωτικής εκπαίδευσης”.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου