ΤΟΠΙΚΑ

Ομιλία για το παιχνίδι των παιδιών

ομιλία-για-το-παιχνίδι-των-παιδιών-75347

Ομιλία με θέμα «Παιχνίδι στον εικονικό και πραγματικό κόσμο: Οφέλη και κίνδυνοι για την ψυχική υγεία του παιδιού» με εισηγήτρια την κ. Σοφία Παπαγιαννοπούλου -ψυχολόγο MSc, συστημική ψυχοθεραπεύτρια πρόκειται να πραγματοποιηθεί εξ αποστάσεως σήμερα Δευτέρα 28 Μαρτίου, στις 6 το απόγευμα, στο Δημοτικό Σχολείο «Άγιος Ιωσήφ» Βόλου.

Στο πλαίσιό της θα γίνει παρουσίαση για τους δύο κόσμους του παιχνιδιού και θα ακολουθήσει συζήτηση για την επίδρασή τους στα παιδιά. Είναι γνωστό ότι τα παιδιά που φοιτούν στο Δημοτικό έχουν αναπτύξει τις απαραίτητες γνωστικές ικανότητες αλλά και την ωριμότητα ώστε να μπορούν να συμμετέχουν σε παιχνίδι με κανόνες. Αυτό, εκτός από την ευχαρίστηση που προσφέρει στο παιδί, το βοηθά στην ομαλή κοινωνική, συναισθηματική και σωματική του ανάπτυξη.

Από την άλλη το ψηφιακό παιχνίδι έχει εισβάλει ξεκάθαρα στη ζωή των παιδιών και διαθέτει χαρακτηριστικά όπως το δομημένο περιβάλλον και τα κίνητρα για στοχοθεσία που προκαλούν το έντονο ενδιαφέρον έως και την εξάρτησή από αυτό.

Οι γονείς στην προσπάθειά τους να ωθήσουν τα παιδιά να δράσουν περισσότερο στον πραγματικό κόσμο είναι χρήσιμο να γνωρίζουν τα οφέλη αλλά και τους κινδύνους που προκύπτουν από τον κόσμο του ψηφιακού παιχνιδιού.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου