ΤΟΠΙΚΑ

Στη Ν. Αγχίαλο κλιμάκιο του ΕΛΓΑ για τις ζημιές

στη-ν-αγχίαλο-κλιμάκιο-του-ελγα-για-τις-753101

Την Αγχίαλο επισκέπτεται σήμερα Δευτέρα κλιμάκιο του ΕΛΓΑ προκειμένου να αποτιμήσει τις ζημιές στις καλλιέργειες από την θεομηνία της Πέμπτης.

Ο πρόεδρος του Αγροτικού Παραγωγικού Συνεταιρισμού Ν. Αγχιάλου «Η ΔΗΜΗΤΡΑ» Ιωάννης Κίτσιος επικοινώνησε με τον διευθυντή του ΕΛΓΑ Λάρισας, Μιχάλη Λιόντο και τον ενημέρωσε για τις ζημιές.

Ο κ. Κίτσιος γνωστοποιεί ότι ο διευθυντής του ΕΛΓΑ δεσμεύτηκε ότι κλιμάκιο του Οργανισμού βρίσκεται από σήμερα στην περιοχή.

«Η πρόσφατη θεομηνία προκάλεσε σοβαρότατες ζημιές κατά περιοχές στην Νέα Αγχίαλο. Προκάλεσε σημαντικές ζημιές στα αμπέλια αλλά και σε άλλες αγροτικές καλλιέργειες, οι οποίες μάλιστα σε ορισμένες περιοχές υπέστησαν ολοκληρωτική καταστροφή», ενημερώνει.

Οπως κατέγραψε σε ρεπορτάζ του ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ, τα ακραία καιρικά φαινόμενα άφησαν πίσω τους εικόνες βιβλικής καταστροφής, καταστρέφοντας αμπελοκαλλιέργειες, λίγες μέρες πριν την έναρξη της συγκομιδής, και δεκάδες ακόμη καλλιέργειες, με τους αγρότες της περιοχής, να βρίσκονται σε απόγνωση, καθώς αφάνισαν τους κόπους μιας χρονιάς, σε ακτίνα 5.000 περίπου στρεμμάτων.

Το μεγαλύτερο πλήγμα υπέστησαν οι αμπελοκαλλιέργειες ειδικότερα προς την πλευρά του αεροδρομίου της Νέας Αγχιάλου, οι οποίες χτυπήθηκαν σε ποσοστό 60-80%.

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την περιοχή της Νέας Αγχιάλου, έχουν προκαλέσει την έντονη ανησυχία του συνόλου του αγροτικού κόσμου της περιοχής.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου