ΤΟΠΙΚΑ

Τέσσερις «έξυπνες» διαβάσεις στη Δημητριάδος

τέσσερις-έξυπνες-διαβάσεις-στη-δημ-752649

Στη διαμόρφωση τεσσάρων «έξυπνων» διαβάσεων για πεζούς προσανατολίζεται ο Δήμος Βόλου με στόχο την ανάσχεση της ταχύτητας των οχημάτων και τη διευκόλυνση της διέλευσης των πεζών που κατευθύνονται στην παραλία και χρειάζεται να διασχίσουν τη Δημητριάδος στο τμήμα της κατά μήκος του πάρκου του Αγίου Κωνσταντίνου.

Το θέμα εξετάστηκε στην πρόσφατη συνεδρίαση της Επιτροπής Βιώσιμης Κινητικότητας του Δήμου Βόλου. Όπως έγινε γνωστό, μετά από παράπονα δημοτών διαπιστώθηκε σε επί τόπου ελέγχους ότι στο τμήμα της οδού Δημητριάδος που είναι χαρακτηρισμένο ως ήπιας κυκλοφορίας, έναντι του πάρκου Αγίου Κωνσταντίνου, από το ύψος της οδού Φιλελλήνων έως την Περραιβού, πολλά οχήματα αναπτύσσουν υψηλές ταχύτητες, θέτοντας σε κίνδυνο τους πεζούς και τα ΑΜΕΑ που κινούνται στην περιοχή, με προορισμό την παραλία, το πάρκο, τον Άγιο Κωνσταντίνο και την Εξωραϊστική. «Το φαινόμενο είναι ιδιαίτερα έντονο και παρά την κατάλληλη σήμανση που έχει ήδη τοποθετηθεί, έχει εκλάβει ανησυχητικές διαστάσεις», τονίζεται από την υπηρεσία.

Για την αντιμετώπιση του προβλήματος προτείνεται η υλοποίηση σύγχρονων μέτρων «traffic calming» και συγκεκριμένα η διαμόρφωση «έξυπνων» υπερυψωμένων πεζοδιαβάσεων προς ανάσχεση της ταχύτητας των οχημάτων και ενίσχυση του επιπέδου οδικής ασφάλειας πεζών στο τμήμα της οδού Δημητριάδος που είναι ήπιας κυκλοφορίας έναντι του πάρκου Αγίου Κωνσταντίνου (από Φιλελλήνων έως Περραιβού).

Οι νέες έξυπνες πεζοδιαβάσεις θα υλοποιηθούν στα σημεία που ήδη υπάρχουν πεζοδιαβάσεις παλαιού τύπου και συγκεκριμένα στις διασταυρώσεις Δημητριάδος με Ι. Καρτάλη, Δημητριάδος με Δεληγιώργη, Δημητριάδος με Κασσαβέτη και Δημητριάδος με Βλαχάβα.

Οι πεζοδιαβάσεις θα πλαισιώνονται με ειδικό φωτισμό, σχάρες για την απορροή των υδάτων, συστήματα προειδοποίησης φιλικά προς τα ΑΜΕΑ και πλήρη σήμανση.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου