ΤΟΠΙΚΑ

Λίστα αναμονής στο κοινωνικό φροντιστήριο Βόλου

λίστα-αναμονής-στο-κοινωνικό-φροντισ-752434

Ιση ευκαιρία σε 130 μαθητές που ετοιμάζονται να δώσουν πανελλαδικές εξετάσεις και που λόγω οικονομικών προβλημάτων των οικογενειών τους δεν θα μπορούν να παρακολουθήσουν φροντιστηριακά μαθήματα, έρχεται να προσφέρει για έκτη συνεχόμενη χρονιά φέτος το κοινωνικό φροντιστήριο Βόλου. Τα μαθήματα στο κοινωνικό φροντιστήριο Βόλου ξεκίνησαν παράλληλα με την έναρξη της σχολικής χρονιάς στα δημόσια σχολεία, μετά τον Αγιασμό που τελέστηκε το περασμένο Σάββατο.

Σύμφωνα με τον εθελοντή εκπαιδευτικό του κοινωνικού φροντιστηρίου Βόλου, Κώστα Παρίση, φέτος το φροντιστήριο υποδέχθηκε μεγαλύτερο αριθμό παιδιών από κάθε άλλη χρονιά, συνολικά 130 μαθητές, εκ των οποίων 40 για την α’ Λυκείου, ισάριθμοι για τη β’ Λυκείου και 50 για τη γ’ Λυκείου που μπαίνουν με την έναρξη των μαθημάτων στην τελική ευθεία για τις πανελλαδικές.

Ο αριθμός των αιτήσεων ωστόσο, ξεπέρασε τις 150 και ήδη έχει δημιουργηθεί λίστα αναμονής περίπου 50 μαθητών, η ένταξη των οποίων στο κοινωνικό φροντιστήριο Βόλου εξαρτάται από τον αριθμό των εθελοντών εκπαιδευτικών, που ήδη πάντως αριθμούν τους 45. «Εχουμε ανάγκη από επιπλέον εκπαιδευτικούς εθελοντές όλων των ειδικοτήτων προκειμένου να μπορέσουμε να ικανοποιήσουμε όλες τις αιτήσεις μαθητών που πληρούν να κοινωνικοοικονομικά κριτήρια για να ενταχθούν στο κοινωνικό φροντιστήριο Βόλου», σημείωσε ο κ. Παρίσης. Εως τέλος Σεπτεμβρίου θα γίνονται δεκτοί εθελοντές εκπαιδευτικοί για τη σύσταση και νέων τμημάτων και την απορρόφηση περισσότερων μαθητών που έχουν εναποθέσεις τις ελπίδες τους για φροντιστηριακή στήριξη στα μαθήματα στο κοινωνικό φροντιστήριο Βόλου.

Πέρυσι, μαθήματα στο φροντιστήριο που στεγάζεται σε κτίριο στην οδό Τραινταφυλλίδη 74 (τηλ. 2421307982), στο πάρκο του Ασύλου, παρακολούθησαν 107 παιδιά. Συνολικά την τελευταία πενταετία, περισσότερες από 400 οικογένειες έχουν βρει διέξοδο για την στήριξη των παιδιών τους για τις πανελλαδικές μέσω του κοινωνικού φροντιστηρίου. Δεν είναι μάλιστα και λίγες οι επιτυχίες που καταγράφει κάθε χρόνο το κοινωνικό φροντιστήριο στις πανελλαδικές.

Νέες υπηρεσίες

Στο πλαίσιο της λειτουργίας του κοινωνικού φροντιστηρίου πρόκειται και φέτος να λειτουργήσει ο συμβουλευτικός σταθμός μέσω του οποίου θα γίνουν ομιλίες και σεμινάρια διαχείρισης άγχους των πανελλαδικών.

Επίσης θα λειτουργήσει σε πιλοτικό επίπεδο μία νέα υπηρεσία προς τους μαθητές. Θα δημιουργηθεί γραφείο διασύνδεσης μέσω του οποίου θα παρέχεται σε αποφοίτους του κοινωνικού φροντιστηρίου οι οποίοι ολοκλήρωσαν τις σπουδές τους στην τριτοβάθμια, συμβουλευτική για να ακολουθήσουν ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα ή στην κατεύθυνση της εύρεσης εργασίας.

Τιμήθηκαν υποστηρικτές

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο του Αγιασμού της νέας χρονιάς από το κοινωνικό φροντιστήριο Βόλου τιμήθηκαν δύο συμπαραστάτες του θεσμού, ο πρόεδρος του ΔΟΕΠΑΠ ΔΗΠΕΘΕ Βόλου, Γιώργος Βλιώρας και ο πρόεδρος της Ενωσης Γονέων και Κηδεμόνων Μαθητών του Βόλου, Ηλίας Κουτσερής.

Επίσης τιμήθηκαν οι 42 καθηγητές που προσέφεραν πέρυσι εθελοντικά τις υπηρεσίες τους στηρίζοντας τα παιδιά στον αγώνα τους, καθώς και οι περσινοί απόφοιτοι -30 παιδιά- που πέτυχαν την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου