ΤΟΠΙΚΑ

Απαλλαγή μισθώματος 40% για εννέα επιχειρήσεις

απαλλαγή-μισθώματος-40-για-εννέα-επιχει-752109

Η επιχειρηματική τους δραστηριότητα δέχθηκε πλήγμα λόγω κορονοϊού – Ποσό 5.707,52 ευρώ «κόβει» ο Δήμος Βόλου

Συνολικά εννέα επιχειρήσεις, που πληρώνουν ενοίκιο στον Δήμο Βόλου, απαλλάσσονται από το 40% του μισθώματος που θα έπρεπε να καταβάλλουν στο πλαίσιο εφαρμογής της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για τα μέτρα υπέρ των επιχειρήσεων που πλήττονται από τον COVID-19.

Σύμφωνα με την ΠΝΠ «ο μισθωτής επαγγελματικής μίσθωσης προς εγκατάσταση επιχείρησης, για την οποία έχουν ληφθεί, ειδικά και έκτακτα, μέτρα περί αναστολής ή προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας, για προληπτικούς ή κατασταλτικούς λόγους που σχετίζονται με τον κορονοϊό COVID-19, απαλλάσσεται από την υποχρέωση καταβολής του 40% του συνολικού μισθώματος για τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο και Μάιο 2020, κατά παρέκκλιση των κείμενων διατάξεων περί μισθώσεων. Ο μισθωτής επαγγελματικής μίσθωσης προς εγκατάσταση επιχείρησης για την οποία έχουν ληφθεί κατά τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο, Μάιο 2020 ή λαμβάνονται και τον μήνα Ιούνιο 2020 ειδικά και έκτακτα μέτρα περί αναστολής ή προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας για προληπτικούς ή κατασταλτικούς λόγους που σχετίζονται με τον κορονοϊο COVID-19, απαλλάσσεται από την υποχρέωση καταβολής του 40% του συνολικού μισθώματος και για τον μήνα Ιούνιο 2020. Ο μισθωτής επαγγελματικής μίσθωσης προς εγκατάσταση επιχείρησης η οποία εξακολουθεί να πλήττεται οικονομικά λόγω της εμφάνισης και διάδοσης του κορονοϊού απαλλάσσεται από την υποχρέωση καταβολής του 40% του συνολικού μισθώματος για τους μήνες κατά τους οποίους πλήττεται και το αργότερο έως και τον μήνα Αύγουστο 2020, κατά παρέκκλιση των κείμενων διατάξεων περί μισθώσεων».

Σε αυτό το πλαίσιο εννέα επιχειρήσεις θα απαλλαγούν από συνολικό ποσό 5.707,52 ευρώ. Πρόκειται για επιχειρήσεις που όπως φαίνεται μέσω του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ είχαν αναστείλει την επιχειρηματική τους δραστηριότητα και κατέθεσαν αιτήσεις απαλλαγής στο τμήμα Δημοτικών Προσόδων.

Τις διαγραφές ενέκρινε στη χθεσινή συνεδρίασή της η οικονομική επιτροπή και αφορούν σε ποσό 2.487,80 ευρώ έως τέλος Αυγούστου για ξενοδοχειακή επιχείρηση και οι υπόλοιπες οκτώ περιπτώσεις αφορούν σε επιχειρήσεις έως τέλη Αυγούστου με τα ποσά των 247,50 ευρώ, 201,80 ευρώ, 299,78 ευρώ, 280 ευρώ, 235,44 ευρώ, 1.075,20 ευρώ, 480 ευρώ και 400 ευρώ.

Διαγραφές οφειλών

Στη διαγραφή 88 οφειλών συνολικού ύψους 3.550 ευρώ, που χρεώθηκαν λανθασμένα σε φορολογούμενο, προχώρησε η οικονομική επιτροπή στη χθεσινή συνεδρίασή της.

Η διαγραφή έγινε στο πλαίσιο της εκκαθάρισης οφειλών από βεβαιωμένους χρηματικούς καταλόγους.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου