ΤΟΠΙΚΑ

Φυλάκιση 6 μηνών για λαθρεμπορία καπνού

φυλάκιση-6-μηνών-για-λαθρεμπορία-καπνο-751945

Επέβαιναν σε ταξί με προορισμό τη Μακρυράχη και μετέφεραν καπνό που δεν είχε την ένσημη ταινία φορολόγησης.

Αστυνομικοί της ΟΠΚΕ Μαγνησίας πέρασαν προχθές στις 7 το απόγευμα χειροπέδες σε δύο Αλβανούς ηλικίας 45 και 57 ετών, που είναι αδέρφια.

Στον έλεγχο οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι ο 45χρονος είχε επάνω του μία ποσότητα αφορολόγητου καπνού βάρους 825 γραμμαρίων και ότι ο 57χρονος είχε άλλη μία βάρους 510 γραμμαρίων.

Οι αστυνομικοί κατέσχεσαν τον παράνομο καπνό, ενώ οι δράστες οδηγήθηκαν χθες στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου και δικάστηκαν.

Το Δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης έξι μηνών με αναστολή τριετίας στον κάθε έναν.

Απολογούμενοι στο Δικαστήριο πάντως, οι κατηγορούμενοι ισχυρίστηκαν ότι μετέφεραν τον καπνό για ιδία χρήση. Επιπλέον, είπαν ότι προμηθεύτηκαν τον παράνομο καπνό από την Αλβανία.

Να επισημανθεί ότι το λαθρεμπόριο καπνού στον Βόλο και τη Μαγνησία καταγράφει ραγδαία αύξηση.

Οι συλλήψεις διακινητών θεωρούνται πλέον υποθέσεις ρουτίνας καθώς καταγράφονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα από το αστυνομικό δελτίο όπως και σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Από την αρχή του καλοκαιριού οι αστυνομικοί έχουν κατασχέσει πάνω από 230,506 κιλά καπνού και 67.913 τεμάχια τσιγάρων. Εντούτοις, ολόκληρο το 2017 είχαν κατασχεθεί 185,976 κιλά καπνού και 69.850 τεμάχια τσιγάρων.

Οι αστυνομικοί έχουν περάσει χειροπέδες σε πάνω από 35 άτομα από την αρχή του χρόνου, ενώ ολόκληρο το 2017 είχαν συλληφθεί 40 άτομα.

Στις περισσότερες υποθέσεις λαθρεμπορίας οι δράστες εντοπίζονται με μικρές ποσότητες καπνούς όμως η φοροδιαφυγή που γίνεται είναι πολύ μεγάλη.

Οι συλλήψεις με μεγάλες ποσότητες αφορολόγητου καπνού είναι μεμονωμένα περιστατικά. Ενδεικτικά από τις πιο μεγάλες υποθέσεις των τελευταίων μηνών ήταν η σύλληψη στις Μικροθήβες ενός 46χρονου ημεδαπού με τρία κιλά αφορολόγητο καπνό τα οποία είχε χωρισμένα σε δωμάτια των 600 γραμμαρίων και τα μετέφερε με το αυτοκίνητό του και η σύλληψη δύο Ρωσοπόντιους ηλικίας 44 και 42 ετών οι οποίοι διαπιστώθηκε ότι κατείχαν και μετέφεραν παράνομα 209,5 κιλά αφορολόγητου καπνού και 1.500 αφορολόγητα πακέτα τσιγάρων, τα οποία επρόκειτο να διακινήσουν με ζημία σε βάρος του δημοσίου ύψους 57.000 ευρώ.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου