ΤΟΠΙΚΑ

Αναφορά Κ. Μαραβέγια για επίδομα σε ιδιοκτήτες και εκπαιδευτικούς των Κέντρων Ξένων Γλωσσών

αναφορά-κ-μαραβέγια-για-επίδομα-σε-ιδι-75133

Το αίτημα χορήγησης της αποζημίωσης ειδικού σκοπού τόσο στους ιδιοκτήτες όσο και στους εκπαιδευτικούς των Κέντρων Ξένων Γλωσσών, προώθησε ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας με αναφορά του προς τους υπουργούς Οικονομικών κ. Χ. Σταϊκούρα και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Ι. Βρούτση.

Ο κ. Μαραβέγιας επικαλείται επιστολή του Συλλόγου Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Μαγνησίας, σύμφωνα με την οποία τα μέλη του Συλλόγου στο Νομό είναι πανέτοιμα να επαναλειτουργήσουν τις επιχειρήσεις τους, εφαρμόζοντας τα μέτρα που ανακοίνωσε η υγειονομική επιτροπή. Ωστόσο, ανοίγουν με το 25% του δυναμικού τους, δεδομένου ότι οι μαθητές του Δημοτικού σχολείου δεν επιτρέπεται να παρακολουθούν τα μαθήματα στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών. Αυτό σημαίνει ότι μέχρι το τέλος Μαΐου οι επιχειρήσεις θα υπολειτουργούν και το προσωπικό θα πρέπει να μείνει σε αναστολή, διότι δεν θα έχει αντικείμενο εργασίας.

Οι ιδιοκτήτες των Κέντρων Ξένων Γλωσσών ζητούν οι επιχειρήσεις τους να ενταχθούν στα μέτρα στήριξης του Μαΐου και, τουλάχιστον για τον Μάιο, να ισχύσει η επιδότηση ενοικίου καθώς και η στήριξη ειδικού σκοπού τόσο για το προσωπικό τους, όσο και για τους ίδιους. Επίσης, υπενθυμίζουν ότι 250 περίπου συνάδελφοί τους από όλη την Ελλάδα δεν έχουν λάβει την αποζημίωση ειδικού σκοπού των 600 ευρώ για τους επιστήμονες, διότι τυχαίνει να είναι μέλη μικρών οικογενειακών εταιρειών.

Με την αναφορά του ο κ. Μαραβέγιας ζητεί από τους αρμόδιους υπουργούς να εξετάσουν τη δυνατότητα ικανοποίησης τους αιτήματος, προκειμένου να βοηθηθούν οι ιδιοκτήτες των Κέντρων Ξένων Γλωσσών, οι οποίοι πλήττονται σημαντικά λόγω της μείωσης του κύκλου εργασιών που προκάλεσε η επιδημία του κορονοϊού.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου