ΤΟΠΙΚΑ

Απέχουν από τη σημερινή συνεδρίαση 12 δημοτικοί σύμβουλοι Βόλου

απέχουν-από-τη-σημερινή-συνεδρίαση-12-δη-750939

Την απόφασή τους να μη συμμετάσχουν στην σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου γνωστοποίησαν με επιστολή τους προς τον πρόεδρο του Σώματος Γ. Μουλά, 12 δημοτικοί σύμβουλοι παρατάξεων των μειοψηφιών, “ως πράξη έντονης πολιτικής διαμαρτυρίας και υπεράσπισης του κύρους του Δημοτικού Συμβουλίου -όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν- μετά τα απαράδεκτα και εξευτελιστικά για το κορυφαίο πολιτικό όργανο της πόλης γεγονότα, που συνέβησαν κατά την προηγούμενη συνεδρίαση του οργάνου, με αποκλειστική ευθύνη της δημοτικής αρχής και του προέδρου”.

Αναλυτικά στην επιστολή του οι Ι. Αποστολάκης, Ε. Ανδρέου-Μεϊκοπούλου, Κ. Γαργάλας, Μ. Δραμητινός, Ν. Κανελλής, Λ. Κατσαλής, Θ. Κλημόπουλος, Φ. Κοκκινάκη, Φ. Λαμπρινίδης, Ν. Οικονόμου, Μ. Πατσιαντάς και Ν. Στόικος αναφέρουν τα εξής: “Οι παρακάτω υπογράφοντες δημοτικοί σύμβουλοι δηλώνουμε πως θα απέχουμε από τη σημερινή, Δευτέρα 17-09-2018 και ώρα 18:00, συνεδρίαση του Δ.Σ. Βόλου.

Πρόκειται για πράξη έντονης πολιτικής διαμαρτυρίας και υπεράσπισης του κύρους του Δημοτικού Συμβουλίου, μετά τα απαράδεκτα και εξευτελιστικά για το κορυφαίο πολιτικό όργανο της πόλης γεγονότα, που συνέβησαν κατά την προηγούμενη συνεδρίαση του οργάνου, με αποκλειστική ευθύνη της δημοτικής αρχής και του προέδρου. Γεγονότα, που αποτελούν κρίκο σε μια αλυσίδα συστηματικής και μεθοδευμένης, από την πρώτη μέρα της θητείας της δημοτικής αρχής και του προέδρου, καταρράκωσης του Δημοτικού Συμβουλίου και υπονόμευσης κάθε θεσμού και κάθε διαδικασίας που δίνει νόημα στην τοπική δημοκρατία. Σε κοινωνική και πολιτική αποδρομή πια η δημοτική αρχή, προσπαθεί να διχάσει την τοπική κοινωνία, να επιβάλει τον φόβο και να φιμώσει τις αντιπολιτεύσεις και κάθε πολίτη που δεν συμπλέει μαζί της.

Ο θεσμικός κατήφορος της δημοτικής αρχής έχει φτάσει μέχρι του σημείου να επιστρατεύει ακόμη και μπράβους, αλλά και να απαιτεί από την αστυνομία να προχωρήσει σε συλλήψεις, ακόμη και την ώρα που συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο, με ψευδείς κατηγορίες. Όμως, τα νταηλίκια, η τρομοκρατία και η ισοπέδωση των θεμελιωδών δημοκρατικών αρχών και αξιών δεν έχουν θέση σε μία δημοκρατική κοινωνία και σ’ ένα θεσμικό όργανο με μεγάλη δημοκρατική παράδοση στην πόλη μας. Η ευθύνη του προέδρου και της δημοτικής αρχής είναι βαρύτατη. Σε ό,τι μας αφορά, δηλώνουμε πως δεν είμαστε διατεθειμένοι να παίξουμε τον ρόλο του κομπάρσου σε σκηνοθετημένες παραστάσεις που μετατρέπουν, σε κάθε συνεδρίαση, το Δημοτικό Συμβούλιο σε αρένα”.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου