ΤΟΠΙΚΑ

Ανοίγει φτερά ο «Φύλακας Αγγελος»

ανοίγει-φτερά-ο-φύλακας-αγγελος-750221

Ο Βολιώτης Γιάννης Κόνσουλας συμμετέχει στην προσπάθεια, που αγκαλιάζει κακοποιημένα παιδιά

Δυναμική η παρουσία του Βόλου στον «Φύλακα Αγγελο», το μη κερδοσκοπικό σωματείο, που σκοπό έχει να βρίσκεται δίπλα σε κακοποιημένα και παραμελημένα παιδιά. Μεταξύ των ιδρυτικών μελών του Σωματείου, στο οποίο αναφέρονταν πρωτοσέλιδο αφιέρωμα του Κυριακάτικου ΤΑΧΥΔΟΜΟΥ της 26ης Ιουλίου, ο Σκιαθίτης Γιώργος Αγγελόπουλος, πρόεδρος, και ο Βολιώτης Γιάννης Κόνσουλας, πρόεδρος των συμβολαιογράφων της περιοχής.

Τον Δήμο Ρόδου επισκέφθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας οι ιδρυτές του μη κερδοσκοπικού σωματείου «Φύλακας Άγγελος» που σκοπό έχει να βρίσκεται δίπλα σε κακοποιημένα και παραμελημένα παιδιά.

Ο Γιώργος Αγγελόπουλος, νικητής του πρώτου Survivor, ηθοποιός και συγγραφέας, ο ταμίας του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Αναστάσιος Ντούγκας και ο Βολιώτης πρόεδρος των συμβολαιογράφων του εφετείου Λάρισας, Γιάννης Κόνσουλας, συνοδευόμενοι από την καθηγήτρια του ΕΜΠ και μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ, Τόνια Μοροπούλου, επίσης ιδρυτικό μέλος του Σωματείου, συναντήθηκαν με τον αντιδήμαρχο διεθνών σχέσεων και τουρισμού, Κώστα Ταρασλιά με τον οποίο συνομίλησαν για τους σκοπούς και το ρόλο του «Φύλακα Αγγελου», τη συνεργασία και στήριξή της κοινωνικής αυτής πρωτοβουλίας από το Δήμο.

Στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Τηλέμαχος Καμπούρης, στενός φίλος του Γιώργου Αγγελόπουλου από παλιά.

Σημειώνεται ότι μία από τις πρώτες δράσεις του νεοσυσταθέντος σωματείου, ήταν η δημιουργία ενός φιλόξενου χώρου υποδοχής των ανηλίκων παιδιών στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Στόχος είναι να γίνουν αντίστοιχες δράσεις και σε άλλες ελληνικές πόλεις. Με την πραγματοποίηση συναυλιών ανά την Ελλάδα, όπου θα συμμετέχουν γνωστοί καλλιτέχνες ή τη διοργάνωση άλλων events, καθώς ιδρυτικό μέλος του Σωματείου είναι και η γνωστή ραδιοφωνική παραγωγός Ράνια Κωστάκη, το Σωματείο θα υποστηρίζεται στο έργο του.

«Είμαστε διατεθειμένοι να στηρίζουμε δράσεις και πρωτοβουλίες που έχουν να κάνουν με το παιδί και τις ευπαθείς ομάδες, ώστε να συνδράμουμε στην ολοκληρωμένη αντιμετώπιση τέτοιων ευαίσθητων κοινωνικών ζητημάτων. Προτεραιότητα μας είναι ο άνθρωπος και ειδικότερα το παιδί», δήλωσε ο κ Ταρασλιάς σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε προχθές το απόγευμα στα τοπικά ΜΜΕ.

Να μη διστάζουν να καταγγέλλουν τα παιδιά (οι έφηβοι και οι ενήλικες) στην αστυνομία τη βία και κακοποίηση που δέχονται, τόνισε ο κ. Ντούγκας, ο οποίος δήλωσε μεταξύ άλλων ότι: «Πρέπει τα παιδιά αλλά και οι ενήλικες που βιώνουν κάποιας μορφής κακοποίηση, να σπάσουν τη σιωπή τους και να μεταβούν στα κατά τόπους αστυνομικά τμήματα και να καταγγέλλουν αυτά τα περιστατικά».

Ο Γιώργος Αγγελόπουλος, δεν έκρυψε τη συγκίνησή του που επέστρεψε στη Ρόδο, όπου έζησε για δύο χρόνια στο παρελθόν, για ένα τόσο ευαίσθητο σκοπό. Δήλωσε ότι θα ήταν ευχής έργο, εάν το σωματείο καταφέρει με τη συνεργασία και του Δήμου Ρόδου, να κάνει κάποια δράση που θα συμβάλει στην βελτίωση της επόμενης μέρας των παιδιών που υπόκεινται σε κάθε μορφής κακοποίηση. «Θέλουμε να έχουμε μαζί μας τις τοπικές κοινωνίες. Να κάνουμε πολλές δράσεις σε συνεργασία με τον κόσμο σε όλη την Ελλάδα και στην Κύπρο» είπε.

Από την πλευρά του ο κ. Κόνσουλας δήλωσε ότι είναι σημαντικό να καταγγέλλουν τα παιδιά την κακοποίηση στην οποία υπόκεινται. Όμως η διαχείριση αυτών των περιστατικών θα πρέπει να γίνεται σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους. Συγκεκριμένα δήλωσε ότι: «Τα κακοποιημένα παιδιά θα πρέπει να καλέσουν άμεσα το αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους προκειμένου να καταγγείλουν τη βία και την κακοποίηση που υφίστανται. Στη συνέχεια όμως, αυτά τα περιστατικά θα πρέπει οι αρχές να τα διαχειρίζονται σε ένα ειδικά διαμορφωμένο χώρο όπως αυτόν που διαμορφώσαμε στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης και ευελπιστούμε να επεκτείνουμε σε όλη τη χώρα…».

Η Τόνια Μοροπούλου, επεσήμανε ότι αποτελεί μεγάλη ανάγκη να αγκαλιάσουν όλοι την πρόσκληση που έχει να κάνει για την προστασία των κακοποιημένων παιδιών. Παράλληλα σημείωσε ότι: «Πρωτοβουλίες τόσο για τη βελτίωση των συνθηκών υποδοχής στη διάρκεια της εισαγγελικής διαδικασίας όσο και κατά την διάρκεια της ψυχολογικής και κοινωνικής προσαρμογής, είναι μελήματα που απαιτούν και την πρωτοβουλία των πολιτών και του Δήμου».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου