ΤΟΠΙΚΑ

«Ποντάρουν»… στα τριήμερα

ποντάρουν-στα-τριήμερα-74993

Με θετικό πρόσημο έκλεισε η τουριστική σεζόν για τους επαγγελματίες του Ανατολικού Πηλίου

Σε τριήμερα και σε Σαββατοκύριακα… «ποντάρουν» από εδώ και πέρα, ξενοδόχοι και επαγγελματίες εστίασης του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου μετά από μια τουριστική σεζόν που έκλεισε με θετικό πρόσημο για την περιοχή τους. Το φετινό καλοκαίρι, σύμφωνα με τους ξενοδόχους, υπήρξε μικρή αύξηση του εισερχόμενου τουρισμού σε αντίθεση με τον εσωτερικό, που ήταν σχετικά μειωμένος.

Οι επαγγελματίες στον κλάδο του τουρισμού στο Ανατολικό Πήλιο, παρά το δύσκολο χειμώνα που έρχεται λόγω αυξημένης φορολογίας, κρατούν συγκρατημένη αισιοδοξία, επισημαίνοντας πως από εδώ και στο εξής ευελπιστούν να δουλέψουν τριήμερα και Σαββατοκύριακα, σημειώνοντας ότι προσεχώς αναμένουν την αργία της 28ης Οκτωβρίου.

«Γενικότερα στο Ανατολικό Πήλιο η κίνηση ήταν ικανοποιητική. Ωστόσο σίγουρα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης. Βέβαια, αυτό που πρέπει να διευκρινίσουμε είναι ότι το Πήλιο δεν συμπεριλαμβάνεται, στις περιοχές που σύμφωνα με το υπουργείο Τουρισμού είχαν τεράστια αύξηση στους αριθμούς του τουρισμού», τόνισε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Ζαγοράς κ. Θανάσης Μπαρούτας.

Επίσης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Ζαγοράς, σχολιάζοντας τις αφίξεις των κρουαζιερόπλοιων στο Βόλο, ανέφερε ότι σαν γεγονός είναι θετικό για τη Μαγνησία, επισημαίνοντας βέβαια πως οι αρμόδιοι φορείς θα πρέπει να βρουν τρόπους έτσι ώστε οι τουρίστες που έρχονται μέσω κρουαζιερόπλοιων να μένουν στην περιοχή και να μη διασκορπίζονται εκτός Νομού.

Οσον αφορά στον εσωτερικό τουρισμό ξενοδόχοι και επαγγελματίες της περιοχής, αναφέρουν πως κινήθηκε μόνο το διάστημα μεταξύ 25 Ιουλίου με 20 Αυγούστου. Από εκεί και πέρα μέχρι το Σεπτέμβριο στην περιοχή υπήρχαν ξένοι τουρίστες.

Πάντως, από την άλλη πλευρά μέλη του Δ.Σ. της Ενωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας, επισημαίνουν πως ο ερχόμενος χειμώνας θα είναι ο δυσκολότερος για την επιβίωση των καταλυμάτων στο Πήλιο, εξαιτίας της αυξημένης φορολογίας αλλά και του ΕΝΦΙΑ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου