ΤΟΠΙΚΑ

Κων. Μαραβέγιας: Ανάσα για τους αγρότες της Μαγνησίας η αποπληρωμή οφειλών του ΕΛΓΑ

κων-μαραβέγιας-ανάσα-για-τους-αγρότες-749656

Την ικανοποίησή του για την αποπληρωμή οφειλών 2019 του ΕΛΓΑ σε όλους τους Έλληνες αγρότες, εκφράζει με δήλωσή του ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κων/νος Μαραβέγιας. Ειδικά για τη Μαγνησία και μόνο για το 2019, χθες αποπληρώθηκαν οι εκκρεμείς οφειλές του ΕΛΓΑ ύψους 1,25 εκατομμυρίων ευρώ στους παραγωγούς.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο κ. Μαραβέγιας: «Η απόφαση της κυβέρνησης να αποπληρώσει χθες, μέσω του ΕΛΓΑ, όλους τους Έλληνες αγρότες για ζημιές που υπέστησαν το 2019 είναι εξαιρετικά σημαντική. Από τη μια ολοκληρώνει –στο 100%- την εξόφληση των αποζημιώσεων που είχαν ήδη αποπληρωθεί στο μεγαλύτερο μέρος τους, καθώς για οφειλές του ΕΛΓΑ έτους 2019 το ποσοστό κάλυψης ανερχόταν από το 1ο εξάμηνο του 2020 στο 65%. Από την άλλη, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης με την προσωπική στήριξη του Κυριάκου Μητσοτάκη, προχωρά και σε παράλληλες καταβολές αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ για ασφαλιστέες απώλειες εισοδήματος των αγροτών που καταγράφηκαν στις αρχές του 2020.

Πλέον η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας χρηματοδοτεί τον ΕΛΓΑ κανονικά, σε εφαρμογή του νόμου 3877/2010 -ενώ ουδέποτε αυτό συνέβη στο παρελθόν- κι έτσι ο ΕΛΓΑ μπορεί και εξοφλεί τις υποχρεώσεις του εγκαίρως και πλήρως.

Με μεγάλη ικανοποίηση βλέπουμε την κυβέρνηση να συνεχίζει να εργάζεται πυρετωδώς –και μέσα στον Αύγουστο- προς όφελος όλων των Ελλήνων. Έτσι και για τους αγρότες, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης μαζί με τον ΕΛΓΑ προωθούν μέτρα οικονομικής ανακούφισης τους, όπως ήταν η χθεσινή πλήρης εξόφληση των αποζημιώσεων έτους 2019.

Είμαι βέβαιος πως ο αρμόδιος υπουργός Μ. Βορίδης, συνεχίζοντας την ίδια επιτυχημένη κυβερνητική πολιτική, θα ανταποκριθεί και στα υπόλοιπα αιτήματα των παραγωγών της Μαγνησίας που του έθεσα κατά το τελευταίο τρίμηνο με 5 κοινοβουλευτικές Ερωτήσεις και Αναφορές μου».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου