ΤΟΠΙΚΑ

Αγωγή Αχ. Μπέου κατά της ΕΡΓΗΛ

αγωγή-αχ-μπέου-κατά-της-εργηλ-748445

«Μου χρωστάς, δεν σου χρωστάω», λέει στην αγωγή με την οποία διεκδικεί επιστροφή ποσού στα ταμεία της ΔΕΥΑΜΒ ύψους 6,7 εκ. ευρώ για το έργο της ύδρευσης

Τους… ανοιχτούς λογαριασμούς που άφησαν για το έργο επέκτασης και βελτίωσης του δικτύου ύδρευσης στο Βόλο, αναμένεται να κλείσουν στις δικαστικές αίθουσες ΔΕΥΑΜΒ και ΕΡΓΗΛ. Ο Δήμαρχος Βόλου και Πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ, Αχιλλέας Μπέος, κατέθεσε αγωγή εις βάρος της εταιρείας, διεκδικώντας την επιστροφή στα ταμεία της ΔΕΥΑΜΒ ποσού ύψους 6.756.925,37 ευρώ. Το ποσό αντιστοιχεί σε μείωση της αμοιβής της εταιρείας κατά 43,06% και είναι αντίστοιχο με τις εργασίες που όπως αναφέρεται στην αγωγή χρέωσε στη ΔΕΥΑΜΒ αλλά δεν εκτέλεσε.

Η εκδίκαση της αγωγής έχει προσδιοριστεί για τις 6 Οκτωβρίου του 2015. Αρχικά, η υπόθεση είχε οριστεί για μέσα στο 2016 ωστόσο μετά από ειδική αίτηση που κατέθεσε ο Δήμαρχος Βόλου, η δικάσιμος επισπεύστηκε. «Ηρθε η ώρα της Δικαιοσύνης», ανέφερε ο Δήμαρχος, Αχιλλέας Μπέος, ο οποίος χαρακτηρίζει την υπόθεση της ΕΡΓΗΛ ως «υπόθεση όλης της πόλης».

Σημειώνεται ότι η αγωγή που είχε καταθέσει η προηγούμενη διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ και επρόκειτο να εξεταστεί στις 15 Φεβρουαρίου 2015 αποσύρθηκε από τη σημερινή διοίκηση. «Ακολουθούμε διαφορετική υπερασπιστική γραμμή και επιπλέον το ποσό που διεκδικούμε είναι μεγαλύτερο», τόνισε ο κ. Μπέος αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν πρόκειται να κάνει έκπτωση ούτε ένα ευρώ απ’ όσα φέρεται να οφείλει η ΕΡΓΗΛ στη ΔΕΥΑΜΒ για τις εργασίες που δεν εκτελέστηκαν.

Η ΕΡΓΗΛ ΑΤΕ ανέλαβε την κατασκευή του έργου «Υδρευση Βόλου- Επέκταση και Βελτίωση Δικτύου Υδρευσης. Η σύμβαση υπογράφτηκε στις 7/3/2005 και ολοκληρώθηκε το 2008. Ο αρχικός προϋπολογισμός ανέρχονταν στα 13 εκ. ευρώ ωστόσο με την έκπτωση το εργολαβικό τίμημα προσδιορίστηκε στα 8.969.537,88 ευρώ πλέον ΦΠΑ και αναθεώρησης.

Εως το 2009 η ΕΡΓΗΛ εισέπραξε από τη ΔΕΥΑΜΒ το ποσό των 9,98 εκ. ευρώ περίπου, ενώ σε εκτέλεση της απόφασης του Πενταμελούς Εφετείου Λάρισας, η εταιρείας ύδρευσης καλείται να καταβάλλει επιπλέον στην εργολήπτρια εταιρεία ποσό ύψους 4.028.026,46 ευρώ.

Ωστόσο όπως προέκυψε από την καταμέτρηση «υπάρχει μεγάλη ποσοτική απόκλιση μεταξύ των εργασιών που η ΕΡΓΗΛ εκτέλεσε στην πραγματικότητα σε σχέση με τις εργασίες τις οποίες υποστηρίζει ότι έχει εκτελέσει και για τις οποίες διεκδικεί την καταβολή ανταλλάγματος, ένα σημαντικό μέρος του οποίου έχει ήδη εισπράξει».

«Μου χρωστάς, δεν σου χρωστάω»… Σε αυτή τη φράση συμπυκνώνεται το νόημα της αγωγής που κατέθεσε ο κ. Μπέος. Το έργο κοστολογήθηκε 11.867.694,70 ευρώ. Οι εργασίες που δεν εκτελέστηκαν ανέρχονται στο ποσό των 6.756.925,37 ευρώ. Αρα το πραγματικό κόστος του έργου είναι 5.110.769,33 ευρώ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου