ΤΟΠΙΚΑ

Σίτιση απόρων στις Αλυκές

σίτιση-απόρων-στις-αλυκές-74795

Εγκαινιάστηκε το 26ο Σπίτι Γαλήνης της Μητροπόλεως Δημητριάδος, το οποίο στεγάζεται στον υπόγειο χώρο του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αλυκών και εκτιμάται ότι θα καλύψει τις ανάγκες και των τεσσάρων ενοριών των Νέων Παγασών, Κοιμήσεως της Θεοτόκου, Προφήτου Ηλιού, Αγίας Ειρήνης και Αγίου Τριαντάφυλλου.

Ο συγκεκριμένος χώρος σίτισης διαμορφώθηκε και εξοπλίστηκε με τον απαιτούμενο επαγγελματικό εξοπλισμό, με την ευγενική χορηγία του Ιδρύματος Νιάρχου, το οποίο προσέφερε το ποσό των 24.000 ευρώ.

Τον Αγιασμό λειτουργίας του νέου Σπιτιού Γαλήνης τέλεσε πρόσφατα ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, παρουσία κλητικών και λαϊκών. Απευθυνόμενος στους πιστούς, ο κ. Ιγνάτιος υπογράμμισε την ικανοποίησή του διότι «πραγματοποιήθηκε ένα ακόμη όνειρο ζωής» όπως είπε χαρακτηριστικά. «Ένα όνειρο το οποίο εντάσσεται μέσα στα πλαίσια της μεγάλης διακονίας που έχουμε αναλάβει στην Τοπική μας Εκκλησία εδώ και χρόνια. Όχι τώρα με την οικονομική κρίση. Απλώς η οικονομική κρίση ήρθε να δείξει την αναγκαιότητα ενός έργου που παραλάβαμε από τον προκάτοχό μας και συνεχίσαμε με πολύ ένταση» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Σεβασμιότατος.

Παράλληλα ο κ. Ιγνάτιος εξέφρασε την πεποίθηση ότι «δε μπορεί μια ενορία να μην έχει ένα ζωντανό έργο έμπρακτης αγάπης. Σήμερα τα Σπίτια Γαλήνης είναι απόλυτα αναγκαία. Έχουμε φτάσει στο σημείο να ετοιμάζουμε 1850 μερίδες φαγητό την ημέρα… Η σκέψη για τη δημιουργία ενός Σπιτιού Γαλήνης δεν αφορά μόνο τους πάμφτωχους ανθρώπους. Υπήρχαν και υπάρχουν περιπτώσεις, όπου κάποιοι άνθρωποι δε έχουν την δυνατότητα ενός πιάτου φαγητού, είτε λόγω υγείας, είτε λόγω πολύ χαμηλού εισοδήματος»…

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου