ΤΟΠΙΚΑ

Την Πέμπτη το συνέδριο της ΑΔΕΔΥ στο Βόλο

την-πέμπτη-το-συνέδριο-της-αδεδυ-στο-βό-74733

Στο Βόλο το 5ο εκλογοαπολογιστικό συνέδριο της ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Πέμπτη στις 5 το απόγευμα στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Βόλου.

Την ίδια μέρα θα γίνει εκλογή εφορευτικής επιτροπής, ενώ επίσης θα γίνει ο διοικητικός απολογισμός της Εκτελεστικής Γραμματείας και ο οικονομικός απολογισμός της απερχόμενης διοίκησης, ενώ οι εκλογές για την ανάδειξη νέας Εκτελεστικής Γραμματείας του Ν.Τ. θα γίνουν την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου στο Εργατικό Κέντρο Βόλου.

Στο συνέδριο αναμένεται να παραβρεθούν μετά από πρόσκληση του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ εκπρόσωποι της Εκτελεστικής Επιτροπής από την Αθήνα. Κυρίαρχα ζητήματα που θα απασχολήσουν το 5ο συνέδριο είναι οι δυσμενείς επιπτώσεις που προκαλεί η διαθεσιμότητα και οι αποχωρήσεις από το Δημόσιο, η εισοδηματική πολιτική που επιβάλλουν τα απανωτά μνημόνια, το φορολογικό και το ασφαλιστικό.

Η ΑΔΕΔΥ διεκδικεί να σταματήσει τώρα η νέα μείωση μισθών και των συντάξεων, ενώ παράλληλα επαναφέρει το πάγιο αίτημα για άμεση αύξηση δημόσιων δαπανών για την Παιδεία στο 5% του ΑΕΠ τουλάχιστον, με στόχο αυτές να φτάσουν στο 7% του ΑΕΠ ή το 15% του Προϋπολογισμού καθώς και ανατροπή των πολιτικών ιδιωτικοποίησης, χρηματοδότηση και ανάπτυξη, στελέχωση και ισόρροπη κατανομή των δημοσίων υπηρεσιών και ιδιαίτερα των κοινωνικών (παιδεία, υγεία, ασφάλιση, πρόνοια) σύμφωνα με τις ανάγκες κ.α.

Σύμφωνα με το δημοσιοϋπαλληλικό κόσμο το ετήσιο εισόδημα κάθε μισθωτού στο Δημόσιο έχει αρνητική κλίμακα αφαίρεσης από 2.000 έως 20.000€, ενώ την ίδια ώρα υπάρχει πλήρης υποβάθμιση μέχρι και κατάργηση ασφαλιστικών δικαιωμάτων με μείωση της κύριας σύνταξης, μεθόδευση για κατάργηση της επικουρικής σύνταξη καθώς και το αδιέξοδο στο Ταμείο Πρόνοιας -που έχει επιβαρυνθεί 1,3 δισ. ευρώ από την κρατική πολιτική, διοίκηση και διαχείριση, τον Ο.Π.Α.Δ. αλλά και τα άλλα Ταμεία του Δημοσίου.

«Διεκδικούμε και αγωνιζόμαστε για έναν νέο προσανατολισμό που θα έχει όμως ουσιαστική στόχευση, την αναβάθμιση των υπηρεσιών και όχι τη στοχοποίηση των δημοσίων υπαλλήλων που μέχρι σήμερα είναι αυτοί που ουσιαστικά έχουν τεθεί στη γωνία, λες και είναι οι αποκλειστικά υπεύθυνοι για την οικονομική κρίση στη χώρα» σημείωσε επίσης ο κ. Κουτσούκος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου