ΤΟΠΙΚΑ

Σχέδιο για τον COVID-19 καλείται να καταρτίσει ο ΟΛΒ

σχέδιο-για-τον-covid-19-καλείται-να-καταρτίσε-746878

Με αφορμή τις πρώτες αφίξεις κρουαζιερόπλοιων από τα τέλη Σεπτεμβρίου – Σύσκεψη χθες στο λιμάνι

Σχέδιο για την αντιμετώπιση τυχόν κρουσμάτων κορονοϊού που θα εντοπιστούν σε ταξιδιώτες διά θαλάσσης με έμφαση στους επιβάτες κρουαζιερόπλοιων που αναμένεται να αρχίσουν να καταπλέουν από τα τέλη Σεπτεμβρίου και μετά, καλείται να καταρτίσει ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου.

Η κατάρτιση σχεδίου προβλέπεται σε εγκύκλιο που παρέλαβε ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου μέσω του Υπουργείου Υγείας, ενώ την προηγούμενη Παρασκευή έγγραφο με το οποίο ζητά από τον οργανισμό να απαντήσει για τις ενέργειες στις οποίες έχει προχωρήσει παραλήφθηκε και από το Υπουργείο Ναυτιλίας.

Με αφορμή το διπλό έγγραφο, χθες στα γραφεία του Ο.Λ.Β. πραγματοποιήθηκε σύσκεψη μεταξύ στελεχών του Οργανισμού και με τη συμμετοχή εκπροσώπων του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου και της Διεύθυνσης Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας.

Ο Οργανισμός δήλωσε ότι είναι σε θέση να παραχωρήσει χώρο στην κεντρική προβλήτα υποδοχής των κρουαζιερόπλοιων προκειμένου να δημιουργηθεί «ιατρείο» στο οποίο θα προσέρχονται επιβάτες που κριθούν ως ύποπτα περιστατικά κορονοϊού. Ωστόσο ο Ο.Λ.Β. ζήτησε κατευθύνσεις από τη Διεύθυνση Υγείας για τη στελέχωση του χώρου αλλά και τη χορήγηση τεστ και όλων των απαραίτητων μέσων στη «μάχη» για την αντιμετώπιση του νέου κορονοϊού και αναμένει απαντήσεις.

Οπως είναι γνωστό έως και σήμερα δεν έχει αφιχθεί κρουαζιερόπλοιο στο λιμάνι του Βόλου εξαιτίας της πανδημίας του νέου κορονοϊού. Μάλιστα από την κρουαζιέρα άρχισαν να φαίνονται οι πρώτοι κραδασμοί στον τουρισμό στον Δήμο Βόλου.

Εως τις 6 Μαρτίου υπήρχαν αναγγελίες για προγραμματισμένους κατάπλους 39 κρουαζιερόπλοιων έναντι 27 την περασμένη χρονιά, όμως έως και σήμερα, στο λιμάνι του Βόλου δεν έχει δέσει ούτε ένα κρουαζιερόπλοιο. Η σεζόν θα… ανοίξει εκτός… σεζόν, κι αυτό αν όλα πάνε καλά. Στις 24 Σεπτεμβρίου αναμένεται το πρώτο κρουαζιερόπλοιο και έως τις 7 Νοεμβρίου αναμένονται επιπλέον οκτώ και πάλι όμως ίσως ακυρωθούν.

Τα κρουαζιερόπλοια που αναμένονται είναι τα εξής: World Voyager στις 24/9/2020, Aegean Odyssey στις 03/10/2020, Aida Cara στις 08/10/2020, Norwegian Spirit στις 08/10/2020, Le Bougainville στις 10/10/2020, Le Bougainville στις 17/10/2020, Ocean Majesty στις 25/10/2020, Artania στις 07/11/2020 και Nautica 07/11/2020.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου