ΤΟΠΙΚΑ

Οργιο παραξενοδοχίας στο Πήλιο

οργιο-παραξενοδοχίας-στο-πήλιο-74691
ΣΟΒΑΡΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ
Όργιο παραξενοδοχίας στο Πήλιο. Ούτε μία ούτε δύο, αλλά 35 βίλες σε ολόκληρο το Πήλιο λειτουργούν ως τουριστικά καταλύματα παράνομα, χωρίς καμία άδεια, με τους ιδιοκτήτες τους, Άγγλους και Γερμανούς, να κερδίζουν χιλιάδες ευρώ κάθε χρόνο εις βάρος των νομίμων ξενοδόχων της περιοχής.
Τη σοβαρή αυτή καταγγελία έκαναν μέλη της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας στη γενική συνέλευση του συλλόγου, όπου δήλωσαν αποφασισμένα να προβούν σε καταγγελίες στη Δικαιοσύνη και να ζητήσουν την παρέμβαση του Εισαγγελέα.
Σύμφωνα με τον υπεύθυνο Δημοσίων Σχέσεων της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας Ανδρέα Διακοδημήτρη, 35 βίλες λειτουργούν παράνομα ως τουριστικά καταλύματα στο ανατολικό και ορεινό Πήλιο, ιδιοκτησίας στην πλειοψηφία τους Γερμανών και Άγγλων υπηκόων, που νοικιάζονται σε τουρίστες προς 2.000 ευρώ την εβδομάδα.

Τα παράνομα μάλιστα αυτά καταλύματα έχουν εντοπιστεί από την Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας και ήδη έχουν καταγγελθεί τόσο στο ΣΔΟΕ, όσο και στον ΕΟΤ.

Όπως ωστόσο αποκάλυψε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κώστας Λεβέντης μόνο σε δύο επιβλήθηκαν πρόστιμα. Ο κ. Λεβέντης προανήγγειλε ότι το θέμα θα φτάσει στον Εισαγγελέα, καθώς όπως υπογραμμίστηκε αυτά τα καταλύματα ουσιαστικά λειτουργούν παρασιτικά και εις βάρος της νόμιμης ξενοδοχίας.
Μαύρα μαντάτα για τις γιορτές

Στο μεταξύ, η κρίση επελαύνει και στον τομέα του τουρισμού πλέον καθώς εν όψει των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς το ενδιαφέρον επισκεπτών είναι στο ναδίρ, ενώ σύμφωνα με τον Β’ Αντιπρόεδρο της Ένωσης Αντώνη Ζύμαρη δεν υπάρχουν καν προκρατήσεις.

Είναι δε χαρακτηριστικό ότι μέσα στο 2012 οι διανυκτερεύσεις τουριστών από άλλες χώρες μειώθηκαν κατά 15%, ενώ η εγχώρια τουριστική κίνηση σημείωσε πτώση 30% στη Μαγνησία παρά το γεγονός ότι οι τιμές πολλές φορές, όπως τονίστηκε, είναι τόσο μειωμένες που δεν καλύπτονται βασικά έξοδα.

«Πρέπει να μπουν κόκκινες γραμμές και η τιμολογιακή πολιτική να είναι ενιαία και σταθερή. Δεν μπορούμε να βάζουμε σε υποθήκη το αύριο της ξενοδοχίας στο Πήλιο» σημείωσε ο κ. Ζύμαρης, υπογραμμίζοντας ότι θα δοθεί βάρος το επόμενο διάστημα στην προβολή των συγκριτικών φυσικών πλεονεκτημάτων του Πηλίου για την προσέλκυση επισκεπτών αλλά και στο ελληνικό πρωινό, ένα πρόγραμμα μέσω του οποίου αναδεικνύεται ο γαστρονομικός πλούτος της Μαγνησίας ως στοιχείο της τουριστικής της ταυτότητας.
ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου