ΤΟΠΙΚΑ

Ο κορονοϊός χτύπησε τη λαμπαδηδρομία εθελοντικής αιμοδοσίας

ο-κορονοϊός-χτύπησε-τη-λαμπαδηδρομία-746674

Λόγω πανδημίας δεν θα περάσει από τον Βόλο η φλόγα της πανελλήνιας διοργάνωσης

Διαδοχικές ανατροπές προκαλεί η πανδημία, με τη λαμπαδηδρομία, που έχει ως στόχο την ενίσχυση της εθελοντικής αιμοδοσίας, να μην πραγματοποιείται για πρώτη φορά στον Βόλο. Η φλόγα του εθελοντισμού δεν θα περάσει από τον Βόλο λόγω ειδικών συνθηκών, με τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Μαγνησίας «Η Αλληλεγγύη» να προωθεί, στο μεταξύ, δυναμικά την αιμοδοσία.

Η λαμπαδηδρομία της εθελοντικής αιμοδοσίας κατά παράδοση πραγματοποιούνταν τον Σεπτέμβριο στον Βόλο για περισσότερα από δεκαπέντε χρόνια, με τη συμμετοχή πολλών νέων και δεκάδων αιμοδοτών.

Για πρώτη φορά στα χρονικά, η θεσμοθετημένη διοργάνωση αναβάλλεται για την επόμενη φορά, εφόσον οι συνθήκες το επιτρέψουν, με απόφαση του τοπικού συλλόγου.

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ επικοινώνησε με τον πρόεδρο του Συλλόγου «Η Αλληλεγγύη», Ιγνάτιο Γελαγώτη, ο οποίος επεσήμανε ότι «λαμβανομένης υπόψη της κατάστασης και των κινδύνων που εγκυμονεί η πανδημία για τη δημόσια υγεία, αποφασίσαμε να μην το ρισκάρουμε, με την ελπίδα ότι θα κατορθώσουμε να πραγματοποιήσουμε τη συγκεκριμένη δράση την επόμενη χρονιά».

Αυξημένες οι ανάγκες σε αίμα

Συνεχίζονται οι προσπάθειες του συλλόγου για αύξηση των εθελοντών αιμοδοτών και ενίσχυση της εθελοντικής αιμοδοσίας, που σώζει ζωές. «Πάντα υπάρχουν ανάγκες σε αίμα, και το σύνθημα που έχουμε υιοθετήσει είναι όποιος μπορεί να δώσει αίμα να το πράξει, γιατί δεν γνωρίζουμε τι μπορεί να συμβεί από στιγμή σε στιγμή. Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για όλα», είπε.

Διαρκής ο αγώνας του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Μαγνησίας «Αλληλεγγύη» να καλύπτονται πάγιες και έκτακτες ανάγκες, όλο τον χρόνο, πολύ δε περισσότερο στη διάρκεια της θερινής περιόδου, που παρατηρείται κατά κανόνα μείωση στην προσφορά αίματος.

«Δεν εφησυχάζουμε. Συνεχίζουμε την προσπάθεια, έχοντας κατά νου ότι είναι πάγιες οι ανάγκες των πασχόντων από μεσογειακή αναιμία, σε αίμα. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να είναι διαρκής η προσέλευση του κόσμου, όσων έχουν την δυνατότητα να προσφέρουν το δώρο της ζωής, στους συνανθρώπους τους, που το έχουν ανάγκη», τόνισε ο κ. Γελαγώτης.

Με δεκάδες εξορμήσεις εθελοντικής αιμοδοσίας να προγραμματίζονται από τον επόμενο μήνα, ο σύλλογος «Αλληλεγγύη» παραμένει στις επάλξεις της εθελοντικής προσφοράς, υπενθυμίζοντας διαρκώς ότι «δέκα λεπτά από τον χρόνο μας, αποδεικνύονται σωτήρια για μια ανθρώπινη ζωή».

ΓΛ. ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου