ΤΟΠΙΚΑ

Εγκαινιάζεται σήμερα ο Ξενώνας Συνοδών χάρη στη δωρεά του Χαρ. Τσιμά

εγκαινιάζεται-σήμερα-ο-ξενώνας-συνοδ-746647

Ένα όνειρο δέκα ετών έγινε πλέον πραγματικότητα. Ο λόγος για τον ξενώνα φιλοξενίας για τους συγγενείς ασθενών, οι οποίοι νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο του Βόλου. Το έργο ολοκληρώθηκε χάρη στη δωρεά του γνωστού Βολιώτη ευεργέτη Χαράλαμπου Τσιμά και εγκαινιάζεται σήμερα, Τρίτη στις 12 το μεσημέρι, παρουσία του κ. Τσιμά.

Ο Ξενώνας στην οδό Ν. Πλαστήρα αναμένεται να αποτελέσει την «στέγη θαλπωρής» για συγγενείς ασθενών, που είτε προέρχονται από μακριά, είτε δεν έχουν τη δυνατότητα να καλύψουν τα έξοδα παραμονής για το διάστημα που προσφιλή τους πρόσωπα, νοσηλεύονται στο Αχιλλοπούλειο.

Θα υπάρχει δυνατότητα να φιλοξενηθούν οκτώ άτομα συνολικά. Διαθέτει τέσσερα δίκλινα δωμάτια χωρισμένα για άνδρες και γυναίκες με μια μεγάλη κοινή κουζίνα και ξεχωριστά μπάνια. Ο χρόνος παραμονής για κάθε περίπτωση θα είναι συγκεκριμένος, καθώς στόχος είναι να μπορούν κυκλικά να εξυπηρετηθούν, όσο το δυνατόν περισσότεροι άνθρωποι που δεν μπορούν να ανταποκριθούν με δικούς τους πόρους στα έξοδα διαμονής.

Για το πλαίσιο λειτουργίας του Ξενώνα θα συσταθεί Κανονισμός λειτουργίας, ο οποίος και θα τεθεί σε ισχύ μόλις η δομή ανοίξει τις πύλες της για να υποδεχθεί τους πρώτους φιλοξενούμενους, από τα νησιά, το Πήλιο και άλλες μακρινές περιοχές, που δεν έχουν κάποιο κατάλυμα για να κοιμηθούν, διότι οικονομικά είναι αδύναμοι. Η επιλογή σύμφωνα με πληροφορίες θα γίνεται βάση κοινωνικών κριτηρίων, στα πρότυπα που ισχύουν και σε άλλους Ξενώνες Φιλοξενίας Νοσοκομείων στην Αθήνα, τα Ιωάννινα, την Αλεξανδρούπολη, ώστε να βοηθηθούν αυτοί που πράγματι έχουν ανάγκη να εξυπηρετηθούν.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου