ΤΟΠΙΚΑ

Ιατρείο μέχρι το μεσημέρι στην 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών

ιατρείο-μέχρι-το-μεσημέρι-στην-32η-ταξια-746316

Με έναν γιατρό απέμεινε η Φρουρά Βόλου- Aντιδρά η Ενωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας

Ιατρείο… περιορισμένης λειτουργίας διαθέτει από τις αρχές Αυγούστου η 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών. Το προσωπικό των Μονάδων της Φρουράς Βόλου έχει δυνατότητα να ζητήσει ιατρική και φαρμακευτική βοήθεια στον Σταθμό Επακτησίμων (ΣΤΕΠ) έως το μεσημέρι. Τις υπόλοιπες ώρες τα περιστατικά παραπέμπονται στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου.

Σύμφωνα με την Ενωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και έγγραφο διαμαρτυρίας που υπογράφουν ο πρόεδρος Δημήτριος Κοντούρης και ο γενικός γραμματέας Δημήτριος Τσιοπράς, από τις 4 Αυγούστου ο ΣΤΕΠ ανέστειλε τη λειτουργία του μετά το μεσημέρι και κατά τα Σαββατοκύριακα και αργίες εξαιτίας έλλειψης γιατρών.

Σε ολόκληρη την Ταξιαρχία απέμεινε ένας μόνο γιατρός που δέχεται όλα τα περιστατικά και εξυπηρετεί τόσο τα στελέχη της Φρουράς Βόλου όσο και στρατιωτικούς από άλλες μονάδες που βρίσκονται στην περιοχή σε περίπτωση που κάτι τους συμβεί. Μετά το μεσημέρι, το ιατρείο κλείνει κι ακόμη και παυσίπονο να χρειαστεί το προσωπικό δεν έχει πρόσβαση στη δομή. Σε περίπτωση πιο σοβαρού περιστατικού, ο μόνος δρόμος οδηγεί στο Νοσοκομείο Βόλου.

Ο διοικητής της Φρουράς Βόλου έχει ασκήσει πιέσεις για τη στελέχωση του ιατρείου, πλην όμως μέχρι και σήμερα δεν έχει κινηθεί η διαδικασία.

Με επιστολή της η Ενωση Στρατιωτικών κάνει γνωστό το πρόβλημα στους βουλευτές του νομού από τους οποίους και ζητεί να παρέμβουν.

Οπως αναφέρει στην επιστολή της «η 32 ΤΑΞΠΖΝ από 4 Αυγούστου λόγω έλλειψης προσωπικού (ιατρών) ανέστειλε τη λειτουργία του ΣΤΕΠ για τις μη εργάσιμες ώρες της ημέρας και τα Σαββατοκύριακα.

Τα υγειονομικά περαστικά κατά τις ώρες αυτές θα παραπέμπονται – διακομίζονται στο «Αχιλλοπούλειο» Νοσοκομείο Βόλου. Αιτία γε είναι η έλλειψη τοποθετημένου ιατρικού προσωπικού, μονίμων και οπλιτών ιατρών.

Στις δύσκολες αυτές εποχές, σε εθνικά αλλά και υγειονομικά θέματα , εκφράζουμε τη δυσαρέσκεια και τη διαμαρτυρία μας για την αντιμετώπιση του στρατιωτικού προσωπικού, και ευελπιστούμε στην άμεση αποκατάσταση του προβλήματος και την ομαλή επαναλειτουργία του ΣΤΕΠ για την υγειονομική περίθαλψη των στρατιωτικών.

Παρακαλούμε τον ΑΔΦ Βόλου, να επιμείνει και να εντείνει τις ενέργειες του για την στελέχωση και πλήρη ενεργοποίηση του ΣΤΕΠ.

Οι βουλευτές της Εκλογικής Περιφέρειας μας προς τους οποίους κοινοποιείται το έγγραφο, παρακαλούμε αφενός να προβούν στην ανάδειξη του συγκεκριμένου προβλήματος, αφετέρου να συνδράμουν στην επίλυσή του, δείχνοντας το έμπρακτο ενδιαφέρον τους για το μέλλον της υγειονομικής περίθαλψης των Ελλήνων εν ενεργεία στρατιωτικών που υπηρετούν στο νομό τους».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου