ΤΟΠΙΚΑ

«Κληρώνει» για τα voucher στους παιδικούς σταθμούς Βόλου

κληρώνει-για-τα-voucher-στους-παιδικούς-στ-746217

Οδηγίες από τον ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ Βόλου προς γονείς για τον τρόπο επιλογής των παιδικών σταθμών και ΚΔΑΠ

«Κληρώνει» σήμερα Πέμπτη 20 Αυγούστου για τα voucher για γονείς που θα εξασφαλίσουν τα πολυπόθητα εισιτήρια για την εισαγωγή των παιδιών τους σε βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς ή κέντρα δημιουργικής απασχόλησης. Τα οριστικά αποτελέσματα των δικαιούχων του προγράμματος «Εναρμόνιση επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής» ανακοινώνονται σήμερα και πρόκειται να βάλουν τέλος στην αγωνία των γονέων ενώ ο τρόπος που θα γίνει η επιλογή των σταθμών θα δώσει τέλος και σε εικόνες… ντροπής.

Οπως είναι γνωστό ήδη στον ΔΟΕΠΑΠ ΔΗΠΕΘΕ Βόλου κατατέθηκαν το προηγούμενο διάστημα περί τις 450 αιτήσεις για τη φοίτηση παιδιών σε παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς από το νέο σχολικό έτος.

Στο πρόγραμμα καταθέτουν αιτήσεις συμμετοχής φορείς και γονείς με τους δεύτερους να λαμβάνουν voucher για τη δωρεάν φοίτηση των παιδιών τους μεταξύ άλλων στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς. Οσοι λάβουν voucher κάνουν αιτήσεις και εγγράφουν τα παιδιά τους στους σταθμούς της επιλογής τους. Σε κάθε σταθμό υπάρχουν και κενές θέσεις οι οποίες καλύπτονται από παιδιά οικογενειών που δεν παίρνουν voucher και πληρώνουν δίδακτρα.

Η δυναμικότητα των 12 παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών του ΔΟΕΠΑΠ ΔΗΠΕΘΕ Βόλου αφορά σε περίπου 500 παιδιά.

Αντίστοιχα στην ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ, στο πλαίσιο της οποίας λειτουργούν τέσσερις παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί, η δυναμικότητά τους αφορά σε 155 θέσεις.

Η διαδικασία

Φέτος οι αιτήσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα έγιναν αποκλειστικά ηλεκτρονικά στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Αντίστοιχα ηλεκτρονικά θα γίνει και η επιλογή των σταθμών από γονείς, που άλλες χρονιές αναγκάζονταν στην κυριολεξία να ξενυχτούν έξω από τα γραφεία προκειμένου να είναι από τους πρώτους που θα επιλέξουν σταθμούς πριν συμπληρώσουν ανώτατο αριθμό μαθητών.

Στο πλαίσιο αυτό, από τον ΔΟΕΠΑΠ ΔΗΠΕΘΕ ενεργοποιήθηκε ηλεκτρονική υπηρεσία για την εξυπηρέτηση των γονέων και δίνονται αναλυτικές οδηγίες προς τους γονείς που θα επιλέξουν να εγγράψουν τα παιδιά τους σε βρεφονηπιακό, παιδικό σταθμό ή ΚΔΑΠ που ανήκει στον οργανισμό. Συγκεκριμένα, οι γονείς που θα λάβουν voucher καλούνται να:

-μπουν στην ιστοσελίδα doepap.gr αρχική σελίδα πάνω δεξιά θα πατήσουν ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ. Μέσα εκεί θα υπάρχει «Κατάθεση VOUCHER για ΕΣΠΑ Β΄ΚΔΑΠ Βόλου – Βρεφονηπιακοί σταθμοί». Μπαίνοντας στην εφαρμογή θα συμπληρώσουν τα στοιχεία του παιδιού και ότι άλλο τους ζητηθεί, αντίστοιχα θα ανοίγει πεδίο όπου θα μπορούν να δηλώσουν εάν πρόκειται για βρεφονηπιακούς μέχρι τρεις 3 επιλογές ανάλογα με την ηλικία του παιδιού τους. Δηλώνουν όποια δομή τους ενδιαφέρει με τη σειρά που επιθυμούν.

-Εάν πρόκειται για το Β΄ΚΔΑΠ ΒΟΛΟΥ συμπληρώνοντας την ηλικία θα ανοίγει πεδίο μόνο για αυτό.

-Οι γονείς θα πρέπει επίσης να επισυνάψουν οπωσδήποτε το voucher και τον αριθμό μορίων τους. Εάν το παιδί τους ήταν και πέρυσι στη δομή θα πρέπει να πατήσουν και το κουμπί της επανεγγραφής.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου