ΤΟΠΙΚΑ

Στέγη μετά από 20 χρόνια για το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών

στέγη-μετά-από-20-χρόνια-για-το-τμήμα-ηλε-746078

Τέλος στην περιπλάνηση φοιτητών από κτίριο σε κτίριο – Στο επόμενο δίμηνο η μετακόμιση στον νέο χώρο στο Πεδίο του Αρεως

Στέγη μετά από 20 ολόκληρα χρόνια για το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Μέχρι και σήμερα, οι φοιτητές του τμήματος περιπλανιούνται από κτίριο σε κτίριο για τα μαθήματά τους, καθεστώς που φθάνει στο τέλος του στο επόμενο δίμηνο.

Το νέο κτίριο έχει ολοκληρωθεί και πλέον απομένουν μόνο κάποιες τυπικές διαδικασίες που έχουν σχέση με την αναθεώρηση της άδειας της πολεοδομίας. Εντός του επόμενου διμήνου, κορονοϊού… επιτρέποντος, οι φοιτητές αναμένεται να κάνουν μαθήματα και εργαστήρια στη μόνιμη στέγη του τμήματος, ενός σύγχρονου κτιρίου το οποίο αναμένεται να καλύψει πλήρως τις ανάγκες τους.

Με την έναρξη της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς οι φοιτητές θα εξακολουθούν να παρακολουθούν μαθήματα στην πολυκατοικία «Ηλίου Μέλαθρον» απέναντι από τον Αγιο Νικόλαο, μέχρι την ολοκλήρωση των τυπικών διαδικασιών. Το νέο κτίριο των ηλεκτρολόγων θα προσφέρει μόνιμη στέγη στους φοιτητές οι οποίοι αυτή τη στιγμή είναι υποχρεωμένοι να μετακινούνται σε δύο διαφορετικά σημεία στην πόλη. Αν προστεθούν και οι μεταπτυχιακοί, το τμήμα Ηλεκτρολόγων στεγάζεται αυτή την περίοδο σε τρία διαφορετικά κτίρια, ένα επί της οδού Γκλαβάνη, στην πολυκατοικία από την πίσω πλευρά του μητροπολιτικού ναού, ένα επί της οδού Ιάσονος καθώς και στο παραλιακό συγκρότημα Παπαστράτου.

Το νέο κτίριο του τμήματος βρίσκεται σε οικόπεδο στην συμβολή των οδών Σέκερη, Αθηνών και Χεϋδεν το οποίο παλαιότερα φιλοξενούσε το φυτώριο του Δήμου Βόλου. Το συνολικό του εμβαδό ανέρχεται στα 3.896,8 τμ. και αποτελεί τμήμα του εγκεκριμένου από το Υπουργείο Παιδείας κτιριολογικού προγράμματος. Το εγκεκριμένο πρόγραμμα χρονολογείται από το 2000 και περιλαμβάνει απαιτήσεις χώρων λειτουργίας του Τμήματος μεγέθους 14.068τμ. Περιλαμβάνει τρία αμφιθέατρα, αίθουσες, γραφεία καθηγητών, γραμματείας και τεχνικής υποστήριξης, αίθουσα συνεδριάσεων και τέσσερα εργαστήρια.

Στο οικόπεδο υπάρχει υπαίθριος χώρος στάθμευσης 40 οχημάτων.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου