ΤΟΠΙΚΑ

Νέα διάκριση για το τυροκομείο Καρακάνα

νέα-διάκριση-για-το-τυροκομείο-καρακά-746072

Στα 50 καλύτερα της Ελλάδας για το 2020 κατατάσσεται το κασέρι με κάνναβη

Διακρίσεων συνέχεια για το τυροκομείο Καρακάνα ακόμη και στην εποχή της πανδημίας, με το κανναβότυρο να κατατάσσεται ανάμεσα στα 50 καλύτερα ελληνικά τυριά για το 2020. Στο μεταξύ, ανοίγει ο δρόμος της συνεργασίας με μεγάλη επιχείρηση ελληνικών συμφερόντων στην Αμερική, με τη φέτα και το κασέρι να ταξιδεύουν από το Στεφανοβίκειο, έδρα της επιχείρησης, στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ο Παναγιώτης Καρακάνας ανέφερε ότι η κατάταξη του κανναβότυρου στα 50 καλύτερα της Ελλάδος έγινε με βάση την αξιολόγηση που έκανε η Agrenda, περιοδικό που ασχολείται με θέματα αγροτικής παραγωγής.

«Είναι αναγνώριση για μας η συγκεκριμένη διάκριση, διότι αφορά σε ένα πειραματικό προϊόν, που ανήκει στα ιδιαίτερα τυριά. Φαίνεται ότι οι συνδυασμοί και οι γεύσεις που βγάζουμε έχουν αποδοχή και σημειώνουν επιτυχία. Είναι πολύ σημαντικό τα καινούργια προϊόντα, που δεν είναι κάτι το συνηθισμένο για το κοινό, να έχουν αποδοχή. Είναι ρίσκο μεγάλο, δεν είναι εύκολο, αλλά τελικά ρισκάροντας, πετυχαίνεις με προσεκτικά βήματα», υπογράμμισε.

Το συγκεκριμένο προϊόν έχει μεγάλη απήχηση στην Ελλάδα και το εξωτερικό, εξάγεται σε Κύπρο, Βέλγιο, Ολλανδία, Ουκρανία με την προοπτική των εξαγωγών και στην Ιταλία, ενώ ο δυναμικός επιχειρηματίας προωθεί το προϊόντα του τυροκομείου μέχρι την Αμερική. Ηδη έχουν αποσταλεί δειγματοληπτικά φέτα και κασέρι στην Αμερική, τα σχόλια είναι θετικά και όπως όλα δείχνουν σύντομα ομογενείς και γηγενείς στην Αμερική θα γεύονται δύο παραδοσιακά τοπικά προϊόντα.

Μετά το City του Λονδίνου, ένας καινούργιος δρόμος ανοίγει για την προώθηση των προϊόντων του τυροκομείου, με την ίδια πάντα δυναμική και προοπτική.

Με τη ζήτηση των προϊόντων να αυξάνεται στην εγχώρια αγορά ακόμη και στην περίοδο της πανδημίας, «γιατί πολλές οικογένειες έμειναν στο σπίτι» υπογράμμισε, ενώ προσέθεσε ότι «ήμασταν σε καλύτερη θέση σε σχέση με άλλους κλάδους, διότι αυξήθηκε η κατανάλωση».

Μικρότερος ο αριθμός των παραγγελιών λόγω των καταστημάτων εστίασης και των επιχειρήσεων που δεν λειτούργησαν φέτος λόγω της πανδημίας, αλλά «ισοφαρίστηκε η απώλεια από την αύξηση της οικιακής κατανάλωσης. Εχουμε αρκετά ευρύ δίκτυο και στη χονδρική και στη λιανική και στο σούπερ μάρκετ και στην γαστρονομία, με αποτέλεσμα να αναπληρώνεται η ζημιά που υπέστη ο κλάδος των εστιατορίων και της εστίασης» είπε.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου