ΤΟΠΙΚΑ

ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ: Εκπνέει το 2014, αλλά επιδόματα …γιοκ

αγετ-ηρακλησ-εκπνέει-το-2014-αλλά-επιδόμα-745675

Η εταιρεία ακόμη δεν έχει συγκροτήσει την επιτροπή, ενώ το σωματείο ζητά συνάντηση

«Στα πανιά» οι εργαζόμενοι της ΑΓΕΤ Ηρακλής καθώς σε λίγες μέρες εκπνέει το 2014 και δεν έχουν ακόμη ξεκινήσει οι διαπραγματεύσεις για τη νέα συλλογική σύμβαση εργασίας. Παράλληλα δεν έχει ακόμη συγκροτηθεί η επιτροπή για την οποία είχε δεσμευτεί η εταιρεία, προκειμένου να εξετάσει αναλυτικά τα επιδόματα που περιλαμβάνονταν στις συμβάσεις του προσωπικού και έχουν ανασταλεί. Εντονος προβληματισμός στο σωματείο εργαζομένων.

Ρεπορτάζ: ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Το διοικητικό συμβούλιο της Ενωσης Προσωπικού Βιομηχανίας Τσιμέντων Βόλου συνεδρίασε χθες προκειμένου να εκτιμήσει την κατάσταση και να λάβει συγκεκριμένες αποφάσεις καθώς οι μέρες περνούν και εκ μέρους της εταιρείας παρότι έχει ζητηθεί επανειλημμένως, δεν έχει καθοριστεί ημερομηνία έναρξης των διαπραγματεύσεων. Παράλληλα υπάρχει μεγάλη δυσφορία για το γεγονός ότι δεν έχει ακόμη συγκροτηθεί η περιβόητη επιτροπή που θα εξέταζε τα επιδόματα και αυτό έχει προκαλέσει έντονες διαμαρτυρίες στους χώρους δουλειάς.

Στις 25 Νοεμβρίου, η Ενωση Προσωπικού Βιομηχανίας Τσιμέντων Βόλου είχε αποστείλει επιστολή προς τα υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρείας στην Αθήνα, επικρίνοντας τη συγκεκριμένη στάση τους.

«Βαδίζοντας -σημειώνεται στην επιστολή- με μεγάλη καθυστέρηση και παρά τις επίμονες και επαναλαμβανόμενες οχλήσεις μας για τις κωλυσιεργίες που παρατηρούμε από μέρους σας απέναντι στις υποχρεώσεις σας στις εκκρεμότητες που υφίστανται ώστε να ολοκληρώσουμε και να υπογράψουμε την Σ.Σ.Ε. και να οδηγηθούμε σε απάνεμα νερά, κάτι που στην ιδιαίτερη αυτή στιγμή της πραγματοποίησης του μεγαλύτερου σχεδίου συγχώνευσης μεταξύ LAFARGE-HOLCIM, αποκτά μεγαλύτερη αξία, εσείς αδιαφορείτε και καταφέρνετε πλήγματα στην διαδικασία κυρίως τορπιλίζοντας την εμπιστοσύνη μεταξύ των δύο μερών».

Το σωματείο παράλληλα τόνιζε ότι «αυθαίρετα και μονομερώς προχωρήσατε στην μη καταβολή όπως ορίζετε από το πρακτικό συμφωνίας της 28/05/2014 των σχολικών και βρεφονηπιακών επιδομάτων σε μερικούς εργαζόμενους με αστείες δικαιολογίες. Επικαλείστε την νομιμότητα όταν δεν αποδίδετε το συμφωνηθέν ποσό σε κουπόνια, που παραχωρούνται για περισσότερο από 20 χρόνια δημιουργώντας πέρα της συμβατικής υποχρέωσης και επιχειρησιακή συνήθεια. Αλλά το ηθικό μέρος αυτής της ενέργειας σας δεν κοστολογείτε. Συγχαρητήρια κάνετε οικονομίες από τα βοηθήματα σε παιδιά, σπουδαστές και νήπια, αυτό ούτε νόμιμο είναι ούτε ηθικό. Επίσης δεν ορίζεται συνάντηση ώστε να επανεξετάσουμε σύμφωνα με το ίδιο πρακτικό συμφωνίας της 28/05/2014, τις ειδικότητες και τα έκτακτα επιδόματα που έχουν ανασταλεί».

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τέλος του χρόνου εκπνέει η προηγούμενη επιχειρησιακή σύμβαση για αυτό και το σωματείο που χθες συνεδρίασε αποφάσισε να πιέσει προκειμένου να γίνει συνάντηση μεταξύ των δύο πλευρών.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου