ΤΟΠΙΚΑ

Επερώτηση της ΛΑΣ για τις ιδιωτικές κλινικές και τα γηροκομεία Θεσσαλίας

επερώτηση-της-λασ-για-τις-ιδιωτικές-κλ-745560

Ζητεί ενημέρωση για τα μέτρα, που έχουν ληφθεί για την έξαρση της πανδημίας

Ενημέρωση για τον σχεδιασμό της Περιφέρειας Θεσσαλίας και τα μέτρα που έχουν ληφθεί σχετικά με τον έλεγχο των ιδιωτικών κλινικών, των οίκων ευγηρίας και την ιατρική κάλυψη όλων των ιδρυμάτων και δομών της Πρόνοιας, για να αποφευχθούν κρούσματα κορονοϊού, ζητούν οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Θεσσαλίας. Παράλληλα ζητούν από την Περιφέρεια Θεσσαλίας να υλοποιήσει σε συνεργασία με την κυβέρνηση σειρά μέτρων για την προστασία των εργαζομένων στην δημόσια και ιδιωτική Υγεία και Πρόνοια.

Οι Αν. Τσιαπλές, Βασιλική Μπακάση, Απ. Νάνος και Ζ. Γκαραλιάκος προτείνουν επίσης μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ στους εργαζόμενους στη δημόσια και ιδιωτική Υγεία και Πρόνοια, στα μέσα μαζικής μεταφοράς, στους μεγάλους χώρους δουλειάς (εργοστάσια, εργοτάξια), στο εμπόριο, στην εστίαση, στον τουρισμό κλπ, χωρίς επιβάρυνση των εργαζομένων. Επίσης επισημαίνουν πως θα πρέπει να υπάρξει πρόβλεψη για επίταξη ξενοδοχείων αν χρειασθεί, για να μπορεί να μεταφερθεί ένα μέρος των περιθαλπόμενων σε ιδρύματα, για να μην υπάρχει αυτός ο επικίνδυνος συγχρωτισμός και ταυτόχρονα να μπορέσουν να φιλοξενηθούν βαριά ανάπηροι και ηλικιωμένοι που αυτήν τη στιγμή είναι μόνοι τους στα σπίτια τους και αδυνατούν να αυτοεξυπηρετηθούν ή οι οικογένειές τους αδυνατούν να τους στηρίξουν.

Ταυτόχρονα όπως επισημαίνουν θα πρέπει η περιφέρεια Θεσσαλίας να διεκδικήσει τη δημιουργία πολλών νέων κλινών ΜΕΘ και γενικότερα, πλήρως εξοπλισμένων σε όλα τα δημόσια νοσοκομεία της Θεσσαλίας, με την προμήθεια όλου του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού και υγειονομικού υλικού στο δημόσιο σύστημα υγείας, και την ανάπτυξη της ΠΦΥ, ιδιαίτερα στον τομέα της πρόληψης.
Τέλος ζητούν τη στελέχωση με όλο το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό και τη μονιμοποίηση όλων των ήδη εργαζομένων των ιδρυμάτων και δομών της Πρόνοιας, για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν, με όρους ασφάλειας και αξιοπρέπειας για τους περιθαλπόμενους και τους εργαζόμενους, την πανδημία και τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και των επικουρικών εργαζομένων σε όλες τις δομές Υγείας (δημόσιας και ιδιωτικής).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου