ΤΟΠΙΚΑ

Με… μαγκούρες κυκλοφορούν στον Ανω Βόλο για τα αδέσποτα

με-μαγκούρες-κυκλοφορούν-στον-ανω-βό-745376

Κάτοικοι καταγγέλλουν ότι 12 σκυλιά «λυμαίνονται» την περιοχή και πως οι ίδιοι τα βράδια δεν τολμούν να ξεμυτίσουν έξω από τις αυλές τους

«Πόλεμο» με αγέλη αδέσποτων φαίνεται να έχουν ανοίξει κάτοικοι στη θέση «Τούμπα» στον Ανω Βόλο, οι οποίοι ζητούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου να προχωρήσουν στην άμεση απομάκρυνσή τους πριν συμβεί… κακό.

Με αφορμή το προχθεσινό περιστατικό με αγέλη αδέσποτων στη Ν. Ιωνία, κάτοικος της περιοχής επικοινώνησε με τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ για να καταγγείλει ότι εδώ και καιρό, τη συνοικία στην οποία μένουν περί τις επτά οικογένειες «λυμαίνεται» αγέλη αδέσποτων.

Σύμφωνα με τον ίδιο πρόκειται για 12 σκυλιά μεγάλα και μικρά που κυκλοφορούν όλα μαζί και «έχουν γίνει ο φόβος και ο τρόμος της περιοχής, ιδίως τις βραδινές ώρες». Οι κάτοικοι φαίνεται να έχουν μάθει και τη διαδρομή που ακολουθεί η αγέλη για να την αποφεύγει: «Κινούνται από τη θέση Πλατανάκια έως τον λόφο και είναι επιθετικά», λένε.

«Τα βράδια δεν τολμάμε να ξεμυτίσουμε από τις αυλές μας. Όταν επιστρέφουμε στο σπίτι μπαίνουμε γρήγορα μέσα μην τυχόν και πέσουμε πάνω στην αγέλη. Εχουμε αμπαρωθεί στα σπίτια μας και αναγκαζόμαστε να κυκλοφορούμε με τις μαγκούρες», περιγράφει κάτοικος της περιοχής.

«Ημουν πάνω στη μηχανή μου όταν μου επιτέθηκαν και λίγο έλειψε να με ρίξουν κάτω. Αν συμβεί κανένα ατύχημα ποιος θα έχει την ευθύνη;», αναφέρει ο ίδιος.

Όπως σημείωσε μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ έχουν ειδοποιηθεί οι υπηρεσίες όπως και τοπικοί σύμβουλοι. «Δεν έχει γίνει το παραμικρό. Ολη η περιοχή είναι ανάστατη. Κάποιοι απειλούν με φόλες. Εχουν γίνει επιθετικά», προσθέτει ο διαμαρτυρόμενος δημότης επισημαίνοντας ότι κανείς δεν τα θέλει στην περιοχή.

«Η κατάσταση είναι έκρυθμη. Πρέπει να ληφθεί μέριμνα. Τα κυνηγούμε αλλά δεν φεύγουν. Φοβόμαστε να βγούμε έξω από τα σπίτια μας. Ας φροντίσουν οι αρμόδιοι να τα περισυλλέξουν», λέει με αγανάκτηση ο διαμαρτυρόμενος δημότης.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου