ΤΟΠΙΚΑ

Βολιώτισσες φοιτήτριες βράβευσε «Το Κοινόν των Μαγνήτων»

βολιώτισσες-φοιτήτριες-βράβευσε-το-745365

Αριστούχες Βολιώτισσες φοιτήτριες βράβευσε το Παγκόσμιο Σωματείο Αποδήμων Μαγνήτων «Το Κοινόν των Μαγνήτων», με έδρα τον Βόλο, δίνοντας τα εύσημα στην αριστεία και την πρόοδο. Λόγω της πανδημίας δεν πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση, με τον θεσμό της βράβευσης να τηρείται απαρέγκλιτα την περασμένη Πέμπτη 13 Αυγούστου.

Το βραβείο «Μαρία Ζουπανιώτη» απονεμήθηκε στην Ευανθία Λεφάκη που εισήχθη πέρυσι μεταξύ των πρώτων στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Το βραβείο απονέμεται για όγδοη συνεχή χρονιά από τον Δημήτριο Ηλιόπουλο, αντιπρόεδρο «του Κοινού των Μαγνήτων» και συνοδεύεται από συμβολικό χρηματικό ποσό, που προσφέρουν ο ίδιος και ο πρώην πρόεδρος του σωματείου Απόστολος Ζουπανιώτης, στη μνήμη της συζύγου του. Η βραβευμένη φοιτήτρια θα έχει τη δυνατότητα να μετεκπαιδευθεί σε κλινικά και ερευνητικά κέντρα στην Αμερική, όταν ολοκληρώσει τις ιατρικές σπουδές της στην Ελλάδα.

Το βραβείο του Χαράλαμπου Τσιμά έδωσε στη Ζωή Διαμαντή η Ελένη Τσιμά

Το βραβείο «Χαράλαμπος Τσιμάς» απονεμήθηκε για πρώτη φορά φέτος στη Ζωή Διαμαντή που εισήχθη πέρυσι στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, από τον ευεργέτη της Μαγνησίας και μέλος «του Κοινού των Μαγνήτων» Χαράλαμπο Τσιμά και συνοδεύεται από συμβολικό χρηματικό ποσό που διαθέτει ο ίδιος για τη στήριξη και επιβράβευση αριστούχου μαθητή ή μαθήτριας της Μαγνησίας, που συνήθως προέρχεται από οικογένεια πολυτέκνων.

Επίσης, το μέλος «του Κοινού των Μαγνήτων» Γεώργιος Γκέκος προσέφερε στις τιμώμενες φοιτήτριες το βιβλίο του «Η επιστροφή, Αγωνιστές του Α. Υψηλάντη στον Δρόμο για την Ελλάδα, 1822/1823», που εκδόθηκε πρόσφατα και είναι εξαιρετικά επίκαιρο ενόψει του εορτασμού για την 200ή επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.

Ακολούθησε το καθιερωμένο δείπνο των μελών το Κοινού στον κήπο του ξενοδοχείου Xenia Βόλου, όπου τα 28 παρόντα μέλη από διάφορες χώρες του κόσμου, που βρίσκονταν στο Βόλο, είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις για διάφορα θέματα σχετικά με τις δραστηριότητές τους στο εξωτερικό και τη δράση του σωματείου.

Κατά τη διάρκεια της βράβευσης και του δείπνου τηρήθηκαν σχολαστικά όλα τα προβλεπόμενα, από τους ισχύοντες κανονισμούς, μέτρα προστασίας κατά της διασποράς του κορονοϊού.

«Το Κοινόν των Μαγνήτων»

Πολυεπίπεδη δραστηριότητα αναπτύσσει «Το Κοινόν των Μαγνήτων», με βασικό στόχο την συσπείρωση των απανταχού Μαγνήτων με σημείο αναφοράς τον τόπο καταγωγής τους και την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων και δυνατοτήτων της Μαγνησίας στον πολιτιστικό, οικονομικό και τουριστικό τομέα. Τα μέλη του, που κατάγονται από τη Μαγνησία, ζουν και εργάζονται σε πολλές χώρες του εξωτερικού ή έχουν παλιννοστήσει στη γενέτειρά τους.

Με την ανάληψη σειράς πρωτοβουλιών «Το Κοινόν των Μαγνήτων» συμβάλλει, στο μέτρο των δυνατοτήτων του, στις επιστημονικές, πολιτιστικές και αναπτυξιακές δράσεις της Μαγνησίας, με τη διοργάνωση συνεδρίων, επιστημονικών και ενημερωτικών εκδηλώσεων καθώς και τη μεταφορά τεχνογνωσίας, την παροχή επιστημονικών συμβουλών και τη γνώση καλών πρακτικών από τις χώρες, όπου δραστηριοποιούνται οι απόδημοι Μάγνητες.

Το σωματείο αναπτύσσει επίσης δράση κοινωνικής αλληλεγγύης ενισχύοντας ιδρύματα κοινωνικής προστασίας στη Μαγνησία. Για την εκπλήρωση των σκοπών αυτών συνεργάζεται με δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς της Μαγνησίας, εκπαιδευτικά ιδρύματα καθώς και οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου