ΤΟΠΙΚΑ

Μικρή ανάσα αποτέλεσε το τριήμερο για τα ξενοδοχεία και τα καταλύματα

μικρή-ανάσα-αποτέλεσε-το-τριήμερο-για-74535

Με θετικό πρόσημο και ικανοποιητικά ποσοστά κρατήσεων, που ξεπερνούν 80%, εξελίχθηκε η τουριστική εικόνα του τριημέρου στη Μαγνησία, ενώ δεν έλειψαν οι αφίξεις της τελευταίας στιγμής.

Ενθαρρυντικά τα μηνύματα στο πλαίσιο της εθνικής επετείου, με το Πήλιο, τον Βόλο και τη Μαγνησία να αποτελούν δημοφιλείς προορισμούς για τους φίλους των αποδράσεων αναψυχής. «Καλό» χαρακτηρίζει, σε πρώτη ανάγνωση, το τριήμερο, ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας Γιώργος Ζαφείρης, επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι «ο μέσος όρος της κίνησης του Μαρτίου θα κυμανθεί στο 20% περίπου, για τα ξενοδοχεία».

Οπως επισημαίνει ο ίδιος στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, «δύο καλά τριήμερα τον μήνα δεν επαρκούν για την επιβίωση των ξενοδόχων. Υπάρχει πάντα ο κίνδυνος των ακυρώσεων για τους εν δυνάμει επισκέπτες, λόγω της πανδημίας, αλλά και η αβεβαιότητα που διατηρείται, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία».

Σοβαρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, στο μεταξύ, ο κλάδος, με το ζήτημα της ρευστότητας να παραμένει το «αγκάθι» για τους ξενοδόχους. «Το τριήμερο είναι περισσότερο ψυχολογική ένεση, παρά οικονομική, γιατί τα έσοδα που θα προκύψουν, δεν επαρκούν για να αντεπεξέλθουμε στις υποχρεώσεις μας» επισημαίνει ο Γιώργος Ζαφείρης.

Ερωτηθείς σχετικά με την εικόνα της φετινής τουριστικής σεζόν, ο πρόεδρος τονίζει ότι «είναι αδύνατο να γίνουν προβλέψεις στην παρούσα, λόγω της ρευστής και αβέβαιης κατάστασης που βιώνουν οι πάντες. Οι κρατήσεις είναι αίολες και παραμένουμε εγκλωβισμένοι σε ένα ασφυκτικό οικονομικό περιβάλλον».

Στα καταλύματα της Μαγνησίας

Συγκρατημένα αισιόδοξοι οι ιδιοκτήτες ενοικιαζομένων δωματίων λόγω της τουριστικής κίνησης για το τριήμερο στη Μαγνησία, που αποτελεί μικρή ανάσα για τους επαγγελματίες, ενώ διατηρούν, ωστόσο, την ανησυχία τους, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία και των τεράστιων αυξήσεων στο κόστος ενέργειας και καυσίμων.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Ενοικιαζομένων Δωματίων και Διαμερισμάτων Μαγνησίας Θανάσης Σπύρου επισημαίνει ότι τα ποσοστά πληρότητας είναι υψηλά για το τριήμερο, στον ορεινό όγκο και στις περιοχές που βρίσκονται γύρω από τον Βόλο.

«Τονωτική ένεση η κίνηση που καταγράφεται στο πλαίσιο της 25ης Μαρτίου, διότι όλη η αγορά είναι παγωμένη. Υπάρχουν κρατήσεις και για το καλοκαίρι, αλλά δεν παρατηρείται ακόμη η επιθυμητή εικόνα. Ευχόμαστε να τελειώσει σύντομα ο πόλεμος» αναφέρει ο πρόεδρος.

Παράλληλα χαρακτηρίζει «τονωτική ένεση» τα διήμερα, ενώ τονίζει ότι η οικονομική κατάσταση των επαγγελματιών του κλάδου θα παραμένει δύσκολη, αν δεν μειωθούν οι τιμές σε ενέργεια και καύσιμα. «Δουλεύουμε για να πληρώνουμε τη ΔΕΗ. Είναι πολύ μεγάλο το πρόβλημα και δεν γνωρίζουμε πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση» σημειώνει χαρακτηριστικά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου