ΤΟΠΙΚΑ

Ελαβαν το «φώτισμα» της Ορθοδοξίας στην Κιβωτό του Κόσμου στον Βόλο

ελαβαν-το-φώτισμα-της-ορθοδοξίας-στ-745249

Ρίγη συγκίνησης στην ομαδική βάπτιση εννιά παιδιών πριν από λίγες μέρες- Βολιώτες εθελοντές οι πνευματικοί τους ανάδοχοι

Μια ξεχωριστή εμπειρία έζησε πριν από λίγες μέρες η κοινότητα των παιδιών που φιλοξενούνται στο σπίτι της «Κιβωτού του Κόσμου» στο Διμήνι. Εννιά παιδιά ηλικίας από 5 μέχρι και 16 χρόνων ζήτησαν να βαπτιστούν χριστιανοί, όπως και έγινε σε μία κατανυκτική ατμόσφαιρα που προκάλεσε ρίγη συγκίνησης σε όσους παραβρέθηκαν στην ομαδική βάπτιση.

Καθοριστικό ρόλο στην προετοιμασία των παιδιών διαδραμάτισε ο ίδιος ο πατέρας Αντώνιος, η ψυχή της Κιβωτού του Κόσμου, ο οποίος φρόντισε όλο το προηγούμενο διάστημα να μιλήσει σ’ αυτά τα παιδιά για το τι σημαίνει πνευματικά η βάπτισή τους. Αυτό το μήνυμα φαίνεται ότι ήταν τόσο καταλυτικό στην ψυχή τους και εμμέσως πλην σαφώς αποτέλεσε την κινητήριο δύναμη για τον ίδιο τον πατέρα Αντώνιο για να προχωρήσει στην ομαδική βάπτισή τους.

Βολιώτες εθελοντές στην Κιβωτό με πολύ μεγάλη χαρά δέχτηκαν να είναι οι πνευματικοί ανάδοχοι των παιδιών που βαπτίστηκαν

«Με την βοήθεια του Ιησού Χριστού άλλα 9 παιδιά μας κατόπιν κατήχησης και ύστερα από μεγάλο ζήλο και πόθο τους για την πίστη μας, οι ίδιοι ζήτησαν και έλαβαν το φώτισμα της Θείας βαπτίσεως-μυστήριο παλιγγενεσίας και αναγέννησης» υπογράμμισε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο ίδιος ο πατέρας Αντώνιος, σε δηλώσεις του αναγγέλλοντας το ευχάριστο γεγονός.

Το Μυστήριο του Βαπτίσματος ετέλεσε ο ίδιος ο πατέρας Αντώνιος, πλαισιούμενος από εθελοντές που συνδράμουν το έργο της «Κιβωτού του Κόσμου» στον Βόλο και οι οποίοι με πολύ μεγάλη χαρά αποδέχτηκαν να είναι οι πνευματικοί ανάδοχοι των νεοφώτιστων παιδιών.

«Είναι πολύ σημαντικό για εμάς ότι η πλειονότητα των παιδιών είναι σε μεγάλη ηλικία. Προσήλθαν ηθελημένα και με πλήρη επίγνωση των αληθειών της Ορθοδόξου Πίστεως μας, στο Μέγα Μυστήριο του Βαπτίσματος και αναγεννήσεως τους, το οποίο δέχονται όλοι ανεξαιρέτως με πολύ σεβασμό και αγάπη στον Θεό. Απόδειξη αυτού είναι η έκδηλη χαρά, η οποία είναι πάντοτε ζωγραφισμένη στα πρόσωπα των νεοφώτιστων και των αναδόχων τους, καθώς και τα λαμπερά πρόσωπά τους, σημεία, τα οποία είναι καρπός της χάριτος του Θεού» όπως πρόσθεσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο π. Αντώνιος.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου