ΤΟΠΙΚΑ

Πώς μπορούν οι ηλικιωμένοι να καταπολεμήσουν την άνοια

πώς-μπορούν-οι-ηλικιωμένοι-να-καταπολ-74508

Τα οφέλη της ένταξης ατόμων της Τρίτης Ηλικίας, στα Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους, υπογραμμίζει με ανακοίνωσή του το ΚΗΦΗ Ν. Αγχιάλου.

Πρόκειται για δομή που ανήκει στην ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ και λειτουργεί πάνω από 17 χρόνια, καθημερινά, φιλοξενώντας ηλικιωμένα άτομα που δεν μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν απόλυτα. Παρέχονται υπηρεσίες φροντίδας από τους κοινωνικούς φροντιστές την νοσηλεύτρια και τον φυσικοθεραπευτή που αποτελούν το προσωπικό της δομής. Συγκεκριμένα υπάρχει επίβλεψη και παρακολούθηση με μετρήσεις σακχάρου και πίεσης από την νοσηλεύτρια. Παράλληλα πραγματοποιούνται ομάδες δημιουργικής απασχόλησης (χειροτεχνίες, ζωγραφική, διάφορες κατασκευές).

«Με αυτό τον τρόπο αποφεύγουμε την αδρανοποίηση, δραστηριοποιώντας τους σε ένα περιβάλλον συνεργασίας προσωπικού και ωφελούμενων, που μπορούν να απολαμβάνουν την ικανοποίηση των επιτευγμάτων τους. Οι ασκήσεις μνήμης που επιτελούνται, έχουν σκοπό την νοητική ενδυνάμωση καθώς η άνοια είναι σύνδρομο των υπερηλίκων και όχι μόνο. Διοργανώνονται πολιτιστικές δραστηριότητες μέσα στο χώρο του κέντρου (χώρος, χορωδία) που ενθαρρύνονται να συμμετέχουν οι ωφελούμενοι για να ψυχαγωγηθούν και να κοινωνικοποιηθούν προκαλώντας τους ευχαρίστα ερεθίσματα, νιώθουν το περιβάλλον οικείο και φιλικό και αισθάνονται ασφάλεια. Συνεπώς βελτιώνεται η ποιότητα ζωής των ηλικιωμένων αλλά διατηρείται και η εργασιακή και κοινωνική ζωή των ατόμων που ασχολούνται και φροντίζουν», αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΚΗΦΗ Ν. Αγχιάλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου