ΤΟΠΙΚΑ

Μέτρα ανακούφισης υπέρ των ανέργων ζητά το ΠΑΜΕ Μαγνησίας

μέτρα-ανακούφισης-υπέρ-των-ανέργων-ζη-74365

Μέτρα για ανακούφιση των ανέργων από την Πολιτεία και από το Δήμο Βόλου διεκδικεί η Γραμματεία του ΠΑΜΕ Μαγνησίας. Το Σάββατο ταξικά συνδικάτα που ανήκουν στη δύναμη του ΠΑΜΕ πραγματοποίησαν συγκέντρωση και πορεία στους δρόμους της πόλης ενάντια στην ανεργία ενώ σήμερα προγραμματίζουν παράσταση στο δημοτικό συμβούλιο Βόλου διεκδικώντας μέτρα υπέρ της απασχόλησης.

Στη συγκέντρωση χαιρέτησε εκπρόσωπος των αδιόριστων εκπαιδευτικών ενώ τη βασική ομιλία έκανε το μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ Μαγνησίας Εύη Καρυδάκη που μεταξύ άλλων τόνισε ότι «ετοιμάζουν νέο γύρο επίθεσης στη ζωή και τα δικαιώματά μας με στόχο να σαρώσουν ό,τι απομένει από τις κατακτήσεις των εργαζομένων. Με στόχο να περάσουν όσο πιο ανώδυνα μπορούν όλα αυτά τα μέτρα προωθούν και την αναμόρφωση του πολιτικού σκηνικού με στόχο τον εγκλωβισμό των εργαζομένων στις αυταπάτες ότι μπορεί να υπάρξει καλύτερη πολιτική στο πλαίσιο του καπιταλιστικού δρόμου, στο πλαίσιο μιας καλύτερης διαχείρισης που προβάλλει ο ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς οφείλουμε στο ζήτημα αυτό να αναδείξουμε όσο πιο πλατιά γίνεται ότι η εναλλαγή κομμάτων στην Κυβέρνηση και ανάπτυξη μπορεί να υπάρξει, αλλά για ποιον θα είναι αυτή η ανάπτυξη; Το σίγουρο είναι ότι στις πλάτες του συνόλου των λαϊκών στρωμάτων θα ωφεληθεί μόνο το μεγάλο κεφάλαιο. Και αυτό γιατί η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ είναι δεσμευμένη στο δρόμο του κεφαλαίου και της Ευρωπαϊκής Ενωσης και δεν μπορεί, ούτε και θέλει να καταργήσει αυτές τις αντιλαϊκές κατευθύνσεις».

Το διεκδικητικό πλαίσιο του ΠΑΜΕ περιλαμβάνει επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις για όλη την περίοδο της ανεργίας, επίδομα ανεργίας στα 600 ευρώ. Επίσης το διάστημα της ανεργίας να αναγνωρίζεται ως συντάξιμος χρόνος χωρίς επιβάρυνση των ανέργων. Να βαρύνονται το κράτος και οι εργοδότες και όσο διαρκεί η ανεργία, οι άνεργοι και τα μέλη της οικογένειάς τους να έχουν πλήρη και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Εξάλλου ζητά απλοποίηση των προϋποθέσεων για τη χορήγηση του επιδόματος ανεργίας και άλλων επιδομάτων, επέκτασή του σε όσους έκλεισαν τα μαγαζιά τους ή εργάζονται περιστασιακά.

Τέλος διεκδικούν από το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου να πάρει απόφαση για άμεση μείωση των λογαριασμών της ΔΕΥΑΜΒ κατά 30% για τους άνεργους, χωρίς προϋποθέσεις και απαγόρευση διακοπής της παροχής και απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη για όλους τους άνεργους χωρίς προϋποθέσεις.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου