ΤΟΠΙΚΑ

Νέα δεδομένα σε γάμους και βαφτίσεις μετά τον περιορισμό των καλεσμένων

νέα-δεδομένα-σε-γάμους-και-βαφτίσεις-μ-743286

Νέα δεδομένα σε γάμους και βαφτίσεις φέρνουν η πανδημία του κορονοϊού, τα νέα μέτρα για τον περιορισμό των καλεσμένων σε κοινωνικές εκδηλώσεις, καθώς και η γενικότερη οικονομική στενότητα λόγω της υγειονομικής κρίσης.

Ζευγάρια, που προγραμματίζουν τους γάμους τους, αλλά και γονείς, που προετοιμάζουν τις βαφτίσεις των παιδιών τους, επιλέγουν αντί δεξιώσεων κεράσματα με αλμυρές δημιουργίες στα προαύλια των εκκλησιών, αμέσως μετά την τέλεση των αντίστοιχων Μυστηρίων.

Ανατροπή στον προγραμματισμό γάμων και βαφτίσεων φέρνουν τα νέα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας, με τον περιορισμό, μεταξύ άλλων, και των παρισταμένων σε κοινωνικές εκδηλώσεις.

Αρκετά ζευγάρια, που πρόκειται να παντρευτούν το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα και αντίστοιχα, που προγραμματίζουν να βαφτίσουν τα παιδιά τους, αναθεωρούν, λόγω των νέων μέτρων, αλλά και της γενικότερης οικονομικής στενότητας τα πλάνα τους.

Επιπλέον, πολλοί είναι πλέον οι μελλόνυμφοι, αλλά και όσοι προγραμματίζουν βαφτίσεις τόσο μέχρι το τέλος του τρέχοντος μήνα, όσο και για τους ερχόμενους Σεπτέμβριο και Οκτώβριο, που θεωρούν σχεδόν σίγουρη την κλιμάκωση των μέτρων, με επιπλέον περιορισμούς το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα.

Σε αυτό το πλαίσιο και με δεδομένο πλέον τον περιορισμό των καλεσμένων στους 50, από 100 που ίσχυε μέχρι πρότινος, τους οποίους έχουν τη δυνατότητα να προσκαλέσουν στα Μυστήρια, κυρίως, όμως, στις δεξιώσεις και τα γλέντια, αναθεωρούν τον προγραμματισμό τους.

Οσοι από τους μελλόνυμφους, αλλά και τους γονείς, που πρόκειται να βαφτίσουν τα παιδιά τους, είτε δεν μπορούν, είτε δεν επιθυμούν να «κόψουν» καλεσμένους, επιλέγουν τα κεράσματα με αλμυρές δημιουργίες, αμέσως μετά την προσφορά του γλυκού, στα προαύλια των εκκλησιών, με την ολοκλήρωση της τέλεσης των Μυστηρίων.

Πρόκειται, όπως υποστηρίζουν επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον χώρο της διοργάνωσης εκδηλώσεων, για μία νέα τάση, την οποία έφερε και δείχνει πλέον να καθιερώνει η πανδημία του κορονοϊού, σε απόλυτο συνδυασμό με τα μέτρα περιορισμού που λαμβάνονται και εφαρμόζονται, με ορατό το ενδεχόμενο περαιτέρω κλιμάκωσης τους επόμενους μήνες.

Προκειμένου να έχουν όσο το δυνατόν περισσότερους καλεσμένους στις ιδιαίτερες στιγμές της ζωής τους, με δεδομένο ότι πλέον δεν μπορούν να τους έχουν όλους στις δεξιώσεις και τα γλέντια, απευθύνονται στους ειδικούς και ζητούν στα κεράσματα να περιλαμβάνονται και αλμυρές δημιουργίες, οι οποίες προσφέρονται αμέσως μετά τα γλυκά.

Στις προτιμήσεις τους εντάσσονται διάφορα αλμυρά είδη, όπως πίτσες, οι οποίες σερβίρονται σε δίσκους και κομμένες σε φέτες, ανάλογα με τον αριθμό των παρισταμένων, μικρά κρουασάν με γέμιση αλλαντικών και σος, καθώς και περίτεχνες δημιουργίες τοστ, όπως η λεγόμενη «μπόμπα».

Οι παραγγελίες δίνονται σε αρτοποιεία, αλλά και ζαχαροπλαστεία, που φέρνουν τις δημιουργίες στον χώρο των κοινωνικών εκδηλώσεων, στα προαύλια των εκκλησιών, και ο κάθε καλεσμένος προσέρχεται με τη σειρά του και παίρνει το κέρασμά του, που συνοδεύεται από γλυκό, νερό και αναψυκτικό.

Οπως επισημαίνουν επιχειρηματίες, που δραστηριοποιούνται στον χώρο της διοργάνωσης ψυχαγωγικών εκδηλώσεων, την πρώτη φορά που τους ζητήθηκε μαζί με τα γλυκά να προσφερθούν και αλμυρές δημιουργίες, θεώρησαν ότι πρόκειται για νέα τάση, την οποία δεν είχαν αντιληφθεί.

Εκπληκτοι, ωστόσο, άκουσαν μελλόνυμφους και γονείς, που πρόκειται να βαφτίσουν τα παιδιά τους, να αναφέρουν ότι εφόσον δεν μπορούν να καλέσουν τα άτομα που θέλουν στη δεξίωση ή το γλέντι, το κέρασμα και με αλμυρά θα γίνει στο προαύλιο της εκκλησίας, αμέσως μετά την ολοκλήρωση του Μυστηρίου, προκειμένου να έχουν δίπλα τους στον γάμο ή τη βάφτιση όσο το δυνατόν περισσότερους και να κεραστούν όλοι, χωρίς εξαιρέσεις και διακρίσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου