ΤΟΠΙΚΑ

Στις φυλακές Κασσαβετείας οι δικηγόροι

στις-φυλακές-κασσαβετείας-οι-δικηγόρ-74322

Επίσκεψη στο Δημοτικό και το Γυμνάσιο που λειτουργεί για τους τρόφιμους

Επίσκεψη στις φυλακές Κασσαβέτειας, με αφορμή την εορτή του προστάτη των νομικών Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου, πραγματοποίησαν οι Πρόεδροι των Δικηγορικών Συλλόγων Αθήνας και Βόλου Βασίλης Αλεξανδρής και Λάζαρος Γαϊτάνης, συνοδευόμενοι από αντιπροσωπεία μελών του Δ.Σ του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου, αποτελούμενη από την Ερασμία Καλαφάτη, τη Χρύσα Κλεφτάκη και το Σωκράτη Κόκκαλη.

Οι εκπρόσωποι τω δικηγόρων επισκέφτηκαν το χώρο, όπου λειτουργεί το Δημοτικό Σχολείο και το Γυμνάσιο των φυλακών, για τις ανάγκες της λειτουργίας των οποίων προσέφεραν ένα φωτοτυπικό μηχάνημα με δυνατότητα αποστολής φαξ.

Συνομίλησαν με τους εκπαιδευτικούς και τους κοινωνικούς λειτουργούς για τον τρόπο λειτουργίας των μονάδων και τις τεχνικές ελλείψεις, που αυτές παρουσιάζουν και οι οποίες αποτελούν ανασχετικό παράγοντα στην όλη προσπάθεια.

Ο κ. Λ. Γαϊτάνης, παρατηρώντας τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, που χρησιμοποιούν οι μαθητές και οι οποίοι είναι της δεκαετίας του 1990, δεσμεύτηκε για την άμεση αποστολή αριθμού μεταχειρισμένων ηλεκτρονικών υπολογιστών του Συλλόγου, ενώ ο κ. Β. Αλεξανδρής για την αποστολή ενός τελευταίας τεχνολογίας.

Η αντιπροσωπεία είχε επίσης την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους μαθητές – κρατούμενους, που περιέγραψαν την ευχάριστη εμπειρία, που αποτελούν γι’ αυτούς τα εκπαιδευτήρια και τις προοπτικές που τους παρέχουν για ένα αύριο σε συνθήκες ελευθερίας, εξομολογούμενοι ότι η εκπαίδευση αποτελεί για τους ίδιους ένα φωτεινό διάλειμμα στις σκοτεινές ημέρες των φυλακών.

Δυστυχώς οι δύο σχολικές μονάδες λειτουργούν με μειωμένο ωράριο μόνο 4 ωρών, με μειωμένα μαθήματα και χωρίς την παρουσία, μεταξύ των άλλων, γυμναστή.

Τα μέλη της αποστολής συνομίλησαν επίσης με νεαρούς εξωτερικούς κρατούμενους, ενώ η επίσκεψη έκλεισε με ενημέρωση από τη Διευθύντρια των φυλακών Κασσαβέτειας κ. Ευμορφία Σαμαρά.

Επισημαίνεται ότι είναι η δεύτερη επίσκεψη του νέου Δ.Σ. Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου το τελευταίο εξάμηνο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου