ΤΟΠΙΚΑ

Ακτινοθεραπευτικό Τμήμα στον Βόλο ζητά ο Αλ. Μεϊκόπουλος

ακτινοθεραπευτικό-τμήμα-στον-βόλο-ζη-7423

Να λάβει υπόψη τα επιστημονικά δεδομένα για τη ραγδαία αύξηση των ογκολογικών ασθενών και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Μαγνησίας και να εγκρίνει τη δημιουργία Ακτινοθεραπευτικού Τμήματος στο Νοσοκομείο Βόλου, όπως είχε δρομολογηθεί επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ζητά με ερώτησή του προς τον Υπουργό Υγείας ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος.

Οπως επισημαίνει ο βουλευτής, επί Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και μετά από διαβούλευση όλων των θεσμικών φορέων του Νοσοκομείου Βόλου, Επιστημονικού Συμβουλίου και επιστημονικού προσωπικού διαμορφώθηκε η πρόταση για έναν νέο σύγχρονο Οργανισμό για το Νοσοκομείο. Σύμφωνα με το σχεδιασμό της προηγούμενης ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας, το Νοσοκομείο Βόλου θα αποκτούσε σύγχρονα Τμήματα Παθολογικής – Ογκολογίας και Ακτινοθεραπευτικής – Ογκολογίας για την κάλυψη των αναγκών των ογκολογικών ασθενών της Μαγνησίας, όμως πριν από περίπου δύο μήνες ανακοινώθηκε ότι το Ακτινοθεραπευτικό Τμήμα για την εξυπηρέτηση των καρκινοπαθών θα δημιουργηθεί τελικά στο Νοσοκομείο της Λαμίας.

«Εκπρόσωποι της επιστημονικής και ακαδημαϊκής κοινότητας της περιοχής, όπως και καθηγητές του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας εκφράζουν την αντίθεσή τους με την απόφαση της Κυβέρνησης, δηλώνοντας ότι με βάση τα επιδημιολογικά αλλά και πληθυσμιακά δεδομένα, το Νοσοκομείο Βόλου επιβάλλεται να έχει Τμήμα Ακτινοθεραπείας. Η δημιουργία του είναι κάτι περισσότερο από επιβεβλημένη», συνεχίζει ο βουλευτής και καλεί τον αρμόδιο Υπουργό να εγκρίνει τη δημιουργία του Ακτινοθεραπευτικού Τμήματος στον Βόλο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου