ΤΟΠΙΚΑ

Χτύπησε τη σύζυγό του στην εργασίας της

χτύπησε-τη-σύζυγό-του-στην-εργασίας-τη-741867

Μετατροπή της κατηγορίας από το δικαστήριο σε όλως ελαφρά σωματική βλάβη και απόφαση καταδίκης

Επισκέφτηκε τη σύζυγό του στον χώρο εργασίας της και τη χτύπησε. Χρηματική ποινή 30 ημερησίων μονάδων προς δύο ευρώ ημερησίως επέβαλε το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου χθες σε 39χρονο υπήκοο Αλβανίας για πρόκληση όλως ελαφράς σωματικής βλάβης στην 34χρονη σύζυγό του.

Στην περίπτωση που δεν καταβάλει τη χρηματική ποινή, ο καταδικασθείς απειλείται με ποινή φυλάκισης 30 ημερών, ενώ αν υποπέσει εκ νέου σε παρόμοιο αδίκημα, τότε το δικαστήριο τον προειδοποίησε ότι η ποινή που προβλέπονται είναι φυλάκιση τουλάχιστον ενός έτους.

Ο 39χρονος συνελήφθη προχθές το βράδυ από αστυνομικούς του Τμήματος Νοτίου Πηλίου μετά από μήνυση της συζύγου του για ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη. Κρατήθηκε και χθες οδηγήθηκε συνοδεία αστυνομικών στο Αυτόφωρο.

Στο δικαστήριο η σύζυγός του είπε ότι κάθε μέρα αντιμετωπίζει το πρόβλημα. Σημείωσε ότι προχθές την επισκέφτηκε και στο μαγαζί όπου εργάζεται και τη χτύπησε μπροστά στους συναδέλφους της και στη μικρή της κόρη.

«Με χτύπησε στον ώμο και στο χέρι», υπογράμμισε, όμως δεν είχε να προσκομίσει στο δικαστήριο ιατρικό πιστοποιητικό που να επιβεβαιώνει τη σωματική βλάβη.

Η παθούσα υπογράμμισε ότι αντιμετωπίζει το πρόβλημα εδώ και πολύ καιρό και τόνισε ότι το τελευταίο διάστημα κοιμάται στο μαγαζί γιατί φοβάται να πάει σπίτι.

Σημείωσε ότι με τον σύζυγό της είναι μαζί δεκαπέντε χρόνια, έχουν τρία παιδιά και ότι ποτέ στο παρελθόν ο 39χρονος δεν έχει ξαναδικαστεί για παρόμοιο αδίκημα. Για την αφορμή του τσακωμού είπε ότι μάλωσαν για το αυτοκίνητο και την άδεια οδήγησης.

Από την πλευρά του ο 39χρονος ισχυρίστηκε ότι η σύζυγός του δεν πηγαίνει σπίτι εδώ και δύο εβδομάδες. Υποστήριξε ότι επιστρέφει από την εργασία της στις 6 τα ξημερώματα την ώρα που εκείνος πηγαίνει στη δουλειά ενώ η δουλειά της τελειώνει νωρίτερα.

Την ημέρα του επεισοδίου ισχυρίστηκε ότι η σύζυγός του δεν πήγε καθόλου στο σπίτι ούτε για τα παιδιά.

Παραδέχτηκε ότι επισκέφτηκε την 34χρονη στο μαγαζί και ότι τη σφαλιάρισε και είπε ότι αυτό ήταν λάθος του. Ωστόσο, σημείωσε ότι αυτό δεν έχει συμβεί άλλη φορά.

Ο εισαγγελέας έδρας πρότεινε τη μετατροπή της κατηγορίας από ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη σε όλως ελαφρά σωματική βλάβη με το σκεπτικό ότι από την ακροαματική διαδικασία δεν προέκυψε η συνεχής άσκηση βίας. Η πρόταση του εισαγγελέα έγινε αποδεκτή και το δικαστήριο διέκοψε για την ποινή και αργά το μεσημέρι ανακοίνωσε την απόφασή του.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου