ΤΟΠΙΚΑ

«Ντρέπομαι… ζητώ λίγα τρόφιμα»

ντρέπομαι-ζητώ-λίγα-τρόφιμα-741206

Κραυγή απόγνωσης άνεργου πατέρα, που απευθύνθηκε σε ναό για να ζητήσει βοήθεια

Το αθέατο πρόσωπο της φτώχειας, της απόγνωσης και της ανέχειας αναδεικνύει η δραματική ανθρώπινη ιστορία που γνωστοποιήθηκε μέσω της διαδικτυακής σελίδας του Συλλόγου Συμπαραστάσεως Κρατουμένων Βόλου «Εσταυρωμένος».

Το περιστατικό σημειώθηκε το περασμένο Σάββατο όταν άνεργος οικογενειάρχης, που έχει περιέλθει σε δεινή οικονομική κατάσταση, ηλικίας 45 – 50 ετών, επισκέφθηκε κεντρικό ναό του Βόλου και ζήτησε να μιλήσει με τον υπεύθυνο ιερέα.

Απευθυνόμενος στον ιερέα ανέφερε με συντριβή: «Ντρέπομαι πάτερ μου. Είμαστε άνεργοι με παιδιά και δεν έχουμε τη δυνατότητα να αγοράσουμε τρόφιμα. Δεν έχω γάλα για τα παιδιά μου… Η σύζυγός μου είναι έγκυος». Ο ιερέας άκουσε με πολλή προσοχή το πρόβλημα και του είπε: «Να μην ντρέπεσαι, εφόσον είσαι ειλικρινής»…

Ο άνεργος πατέρας παρακάλεσε τον ιερέα «κρατήστε την ταυτότητά μου κι όταν βρω εργασία θα σας τα επιστρέψω» κι ο ιερέας ανέφερε χωρίς δεύτερη σκέψη: «Δεν χρειάζεται ταυτότητα, παιδάκι μου. Πες μου μόνο τη διεύθυνσή σου».

Ο ιερέας κινητοποιήθηκε άμεσα και του ετοίμασε δύο σακούλες με διάφορα τρόφιμα, προσφέροντας ποσότητα ικανή να τους εξασφαλίσει αρκετές ημέρες ζεστή τροφή.

Ανάλογες περιπτώσεις καταγράφονται σε τακτική βάση, με την Εκκλησία να κάνει το χρέος της, προσφέροντος πνευματική στήριξη, λόγια παρηγοριάς και υλική βοήθεια όπου απαιτείται.

Πληθαίνουν, στο μεταξύ, τα αιτήματα για βοήθεια που δέχεται η τοπική Εκκλησία, με τους ιερείς να καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες όσων βρίσκονται αντιμέτωποι με το σκληρό πρόσωπο της φτώχειας. Σε μια εποχή που συνταράσσεται από την πανδημία και τις δυσάρεστες επιπτώσεις που έχει επιφέρει στην οικονομία ο «αόρατος εχθρός», η τοπική Εκκλησία καλείται να διευρύνει το κοινωνικό της έργο, ενισχύοντας με την ίδια πάντα διακριτικότητα, δεκάδες οικογένειες, που στερούνται ακόμη και τα στοιχειώδη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου