ΤΟΠΙΚΑ

Δολωματικοί ψεκασμοί για τον δάκο της ελιάς

δολωματικοί-ψεκασμοί-για-τον-δάκο-της-741143

Το πρόγραμμα της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας για τις επόμενες ημέρες

Συνεχίζεται σήμερα Πέμπτη το πρόγραμμα των δολωματικών ψεκασμών για την καταπολέμηση του δάκου της ελιάς. Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας ενημερώνει ότι με βάση την αξιολόγηση των ποσοτικών και βιολογικών χαρακτηριστικών του δακοπληθυσμού απαιτείται επέμβαση για την προληπτική καταπολέμηση.

Ειδικότερα, κατ’ εντολή και υπό την εποπτεία της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας, τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθούν δολωματικοί σε Δημοτικές Κοινότητες (Δ.Κ) και Τοπικές Κοινότητες (Τ.Κ.) ως εξής:

  • Δ.Κ. Αγριάς. Σήμερα Μποστάνια, Περιστεριώνας και Παιδόπολη, αύριο Γήπεδο, Νεκροταφείο και Γουδεμνέικα, το Σάββατο Νιάματα και Δώδεκα Απόστολοι, την Κυριακή Καταρτζή και Σπαστήρα και τη Δευτέρα Τσιφλίκια και Τραγάνα.
  • Τ.Κ. Δράκειας. Συνεργείο πρώτο, σήμερα Πέμπτη Αγκαλίτσα, αύριο Παρασκευή Καντέλια, το Σάββατο Άγιος Χαράλαμπος, την Κυριακή Κάτω Δράκεια και τη Δευτέρα Γιαννά. Συνεργείο δεύτερο, σήμερα Ανεμούτσα, αύριο Σταυρός, το Σάββατο Γαλήνη, την Κυριακή Διάσελα και τη Δευτέρα Παναγία.
  • Τ.Κ. Aνω Λεχωνίων. Σήμερα Ασβεσταριά και Πλατανίδια, αύριο Νεκροταφείο και το Σάββατο Άγιος Παντελεήμονας.
  • Τ.Κ. Κάτω Λεχωνίων. Σήμερα Πέμπτη Γαλανέικα και Κάραβος.
  • Τ.Κ. Αγίου Βλασίου. Σήμερα Μπαλίνα και Καψάλα, αύριο Μουρτάκια και Αμαδίστρα, το Σάββατο Πετράλωνα και Αμαδίστρα, την Κυριακή Αμαδίστρα και Καρδάρα, τη Δευτέρα Καρδάρα, Λαμπογιανέικα και Παλιόκαστρο, την Τρίτη Άγιος Αχίλλειος και Άγιος Αθανάσιος και την Τετάρτη Άγιος Βλάσιος (χωριό), Στρόφιλος και Άγιος Νικόλαος.

Ο ψεκασμός θα εφαρμοστεί ανά τρία ελαιόδεντρα με προβλεπόμενη συνολική διάρκεια οκτώ ημερών.

Παρακαλούνται οι ελαιοκαλλιεργητές να μεριμνήσουν για την προσπελασιμότητα των περιφραγμένων ελαιοκτημάτων τους στα συνεργεία ψεκασμού και την κοπή των ζιζανίων για την αποτελεσματική εφαρμογή του δολωματικού ψεκασμού σε όλα τα ελαιοκτήματα (μη συμπεριλαμβανομένων των ενταγμένων στη βιολογική γεωργία). Επίσης οι κτηνοτρόφοι και μελισσοκόμοι να περιορίσουν τα ποίμνια και τα μελίσσια τους μακριά από τις παραπάνω ψεκαζόμενες περιοχές.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου