ΤΟΠΙΚΑ

Υποβάθμιση των σχολείων Ζαγοράς – Μουρεσίου, καταγγέλλει η Επιτροπή Αγώνα

υποβάθμιση-των-σχολείων-ζαγοράς-μου-74093

Η Επιτροπή Αγώνα Παιδείας του Δ. Ζαγοράς Μουρεσίου, με αφορμή την επίσκεψη του υπουργού Παιδείας σε σχολεία της Τσαγκαράδας, ενέκρινε ψήφισμα, στο οποίο μεταξύ άλλων αναφέρεται:

«Η υποβάθμιση των σχολείων μας δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων αποτελεί χτύπημα στην εκπαιδευτική διαδικασία, στην ανάγκη των νέων ανθρώπων για ολόπλευρη μόρφωση.

Η συγκυβέρνηση αδιαφορεί πλήρως για τις επιπτώσεις που θα έχει η υποβάθμιση στην κοινωνική ζωή του Δήμου Ζαγοράς Μουρεσίου. Αυτόν το σκοπό υπηρετεί και η λεγόμενη αξιολόγηση των σχολικών μονάδων και των εκπαιδευτικών που επιχειρεί η ΕΕ με την κυβέρνηση:

Την υποβάθμιση και τη συρρίκνωση της Δημόσιας Παιδείας, την αλλοίωση του χαρακτήρα της και την προώθηση σχολείων διαφοροποιημένων από περιοχή σε περιοχή, σχολείων της ημιμάθειας, της κινητικότητας εκπαιδευτικών και μαθητών. Σχολείων που θα επικρατεί ο «χορηγός» και η χρηματοδότηση από τους γονείς!

Καλούμε σε συντονισμένο αγώνα τους συλλόγους της περιοχής μας, ώστε να μην περάσουν οι υποβαθμίσεις των σχολείων.

Με αγωνιστικές αποφάσεις να καταδικάσουν την ολοένα και μεγαλύτερη επίθεση στα δικαιώματά μας.

Η υποβάθμιση της παιδείας και της εκπαιδευτικής διαδικασίας είναι θέμα που πρέπει να απασχολήσει κάθε γονιό, δάσκαλο και μαθητή».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου