ΤΟΠΙΚΑ

Στο Βόλο την ερχόμενη εβδομάδα ο Ε. Βενιζέλος

στο-βόλο-την-ερχόμενη-εβδομάδα-ο-ε-βενι-740649

Στην τελική ευθεία τα ψηφοδέλτια , πυρετός στα κομματικά επιτελεία

«Βαρόμετρο η Θεσσαλία». Στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης όσο πλησιάζουμε προς την τελική ευθεία για τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου. Μετά τη χθεσινή επίσκεψη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, στη Θεσσαλία θα βρεθεί την ερχόμενη εβδομάδα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ειδικότερα σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά την Πέμπτη 8 Ιανουαρίου ο κ. Βενιζέλος θα επισκεφθεί τη Λάρισα όπου και θα μιλήσει σε πολιτική προεκλογική συγκέντρωση. Την επόμενη μέρα, την Παρασκευή 9 Ιανουαρίου, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προγραμματίζει να περιοδεύσει διαδοχικά σε Βόλο, Τρίκαλα και Καρδίτσα.

Στο θέμα των ψηφοδελτίων από ότι δείχνουν τα πράγματα μέσα στις επόμενες τρεις μέρες αναμένεται να ανακοινωθεί το μεγαλύτερο μέρος των συνδυασμών στη Μαγνησία.

Ειδικότερα στη Νέα Δημοκρατία όπως συγκλίνουν όλες οι πληροφορίες στο ψηφοδέλτιο της Μαγνησίας υποψήφιοι θα είναι οι: Ζέττα Μακρή, Χρήστος Μπουκώρος, Ελενα Αντωνοπούλου, Αργύρης Μποντός, Γιώργος Καλτσογιάννης, Μαρία Καπάνη, Κώστας Παπαδόπουλος και Μιχάλης Μιτζικός.

Στο ΣΥΡΙΖΑ, η κεντρική επιτροπή του κόμματος συνεδρίασε χθες προκειμένου να αποφασίσει το «μείγμα» της διεύρυνσης ανά περιοχή και σύμφωνα με την πληροφόρηση που είχαν τα τοπικά στελέχη που βρίσκονταν στην Αθήνα στο πλαίσιο του Διαρκές συνεδρίου, οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

Στην πρόταση που εστάλη από τη Ν.Ε. στην Κεντρική Επιτροπή που θα οριστικοποιήσει τις υποψηφιότητες μέχρι την ερχόμενη Τρίτη περιλαμβάνονται οι: Γιάννης Αντωνιάδης, Κώστας Δελημήτρος, Δημήτρης Δημητριάδης, Ναταλία Δοδότσιου, Γιάννης Κάιρας, Βίκυ Καποτά, Σπύρος Λεμονής, Δήμητρα Μανώλη, Μάκης Μπαλλής, Κώστας Πανταζώνας, Δημήτρης Παπαϊωάννου, Κατερίνα Παπανάτσιου, Μαργαρίτης Πατσιαντάς, Δανάη Τζήκα, Ελένη Φιλιππίδη και βέβαια ο βουλευτής Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος. Από αυτή την πρόταση όπως λένε καλά πληροφορημένες πηγές εκτός από τον βουλευτή Αλέξανδρο Μεϊκόπουλο, οι υπόλοιπες επτά θέσεις είναι ανοιχτές, ενώ θα ληφθούν υπόψη κριτήρια για τη γεωγραφική εκπροσώπηση όλων των περιοχών αλλά και το στόχο της διεύρυνσης σε ευρύτερες κοινωνικές ομάδες.

Σύμφωνα με πληροφορίες στη συζήτηση αναμένεται να τεθούν και τα ονόματα των κ.κ. Νίκου Χαυτούρα, προέδρου Νοσοκομειακών γιατρών, δημοτικού συμβούλου Βόλου και του δικηγόρου Γιάννη Βλάχου που προέρχεται από την Κοινωνική Συμφωνία της Λούκας Κατσέλη.

Στο ΠΑΣΟΚ με την έλευση του Ε. Βενιζέλου στο Βόλο θα έχει οριστικοποιηθεί το ψηφοδέλτιο στο οποίο θα συμμετέχει εκτός απροόπτου η Κατερίνα Γαργάλα που προτάθηκε, ο Γιάννης Αναστασίου που αποδέχτηκε επίσης την πρόταση ενώ επαφές με άλλα στελέχη έχει ο Νίκος Σαλαγιάννης, πρώην βουλευτής και διευθυντής του ΠΑΣΟΚ σε συνεργασία με το Γραμματέα της Ν.Ε. Λάμπρο Νούση.

Στο Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών υπό τον Γιώργο Παπανδρέου, μετά τις χθεσινές ανακοινώσεις τις επόμενες μέρες αναμένεται να υπάρξουν επαφές για τη συγκρότηση του ψηφοδελτίου. Χθες πάντως ο πρώην δημοτικός σύμβουλος Σκιάθου Φώτης Κοφινάς που παρουσιάζονταν από αθηναϊκά ΜΜΕ ως υποψήφιος με τη νέα κίνηση, το διέψευσε, λέγοντας ότι δεν προτίθεται να ασχοληθεί με τις εθνικές εκλογές.

Δεν θα είναι υποψήφια η Τζούλια Τσαλίκη

Στο μεταξύ η περιφερειακή σύμβουλος Μαγνησίας Τζούλια Τσαλίκη με αφορμή επίσης δημοσιεύματα που την ήθελαν να έχει πει το ναι και να είναι υποψήφια με το ΠΟΤΑΜΙ, χθες η ίδια ανέφερε με κατηγορηματικό μάλιστα τρόπο ότι δεν υπάρχει καμία βάση σε αυτά και ότι η ίδια δεν ενδιαφέρεται σε αυτή τη φάση να είναι υποψήφια βουλευτής και να συμμετέχει ως υποψήφια σε συνδυασμό των εθνικών εκλογών.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου