ΤΟΠΙΚΑ

Αγωνία τέλος για 1.892 υποψηφίους

αγωνία-τέλος-για-1-892-υποψηφίους-740368

Με κωδικούς ξανά η ανάρτηση των αποτελεσμάτων στα σχολεία

Αγωνία τέλος για τους 1.892 υποψηφίους και της Μαγνησίας, 1.525 από τα γενικά και 367 από τα επαγγελματικά λύκεια, που έλαβαν μέρος στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις. Οι βάσεις εισαγωγής στις σχολές, που θα κρίνουν την επιτυχία των υποψηφίων, αναμένεται να ανακοινωθούν σήμερα στις 9 το πρωί, όπως έγινε γνωστό χθες το απόγευμα.

Το Υπουργείο Παιδείας ολοκλήρωσε τους ελέγχους και τις διασταυρώσεις και άμεσα ανακοινώνει τα αποτελέσματα.

Στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας υπάρχει πλήρης ετοιμότητα για την ηλεκτρονική παραλαβή των καταστάσεων με τα αποτελέσματα και την αποστολή τους στη συνέχεια σε κάθε ένα από τα γενικά και επαγγελματικά Λύκεια. Στελέχη της Δ.Δ.Ε. και διευθυντές των σχολικών μονάδων είναι σε ετοιμότητα για την παραλαβή των καταστάσεων, τις οποίες θα πρέπει να εκτυπώσουν και να αναρτήσουν στους πίνακες ανακοινώσεων των σχολείων.

Οι διευθυντές των σχολικών μονάδων του νομού θα παραλάβουν διπλές καταστάσεις. Μία με τους κωδικούς και τα αποτελέσματα των υποψηφίων και μία με τα ονόματα των επιτυχόντων. Θα αναρτήσουν τις καταστάσεις με τους κωδικούς των υποψηφίων ενώ για τρίτη χρονιά οι επιτυχόντες του νομού δεν θα έχουν τη χαρά να δουν δημοσιευμένα στον Τύπο τα ονόματά τους και τις σχολές στις οποίες πέτυχαν να εισαχθούν για τις σπουδές τους, στο πλαίσιο της αυστηρής ισχύος του Νόμου περί προσωπικών δεδομένων.

Η ανάρτηση των αποτελεσμάτων αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως το μεσημέρι στο σύνολο των σχολικών μονάδων της περιοχής.

Οι υποψήφιοι όμως θα μπορούν να ενημερώνονται και ηλεκτρονικά στην πλατφόρμα του Υπουργείου Παιδείας https://results.it.minedu.gov.gr κάνοντας χρήση του οκταψήφιου κωδικού αριθμού τους και πληκτρολογώντας τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο – Ονομα – Πατρώνυμο – Μητρώνυμο).

Εκατοντάδες υποψήφιοι οι επιδόσεις των οποίων φέτος χαρακτηρίστηκαν από χαμηλές και μεσαίες βαθμολογίες περιμένουν με αγωνία τις βάσεις που θα κρίνουν την εισαγωγή τους ή μη στα Πανεπιστήμια.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου