ΤΟΠΙΚΑ

On line περιοδικό δημιουργούν μαθητές

on-line-περιοδικό-δημιουργούν-μαθητές-740030

Στα προγράμματα e Twinning, συμμετέχει για δεύτερη συνεχόμενη το Γυμνάσιο Αγριάς. Συγκεκριμένα οι μαθητές γερμανικών όλων των τάξεων συμμετέχουν στη δημιουργία δύο προγραμμάτων.

Στο πρώτο πρόγραμμα με τίτλο «Schulen in Europa (Online Magazin)» που σημαίνει «Σχολεία της Ευρώπης (Διαδικτυακό Περιοδικό)», μαθητές από συνολικά 23 σχολεία διαφόρων ευρωπαϊκών χωρών θα δημιουργήσουν ένα μηνιαίο online περιοδικό. Το περιοδικό θα περιέχει μεταξύ άλλων ειδήσεις, άρθρα και ρεπορτάζ με άξονα τη σχολική ζωή, σταυρόλεξα και συνταγές που θα προετοιμάζουν και θα παρουσιάζουν οι μαθητές ως συντάκτες του περιοδικού στη γερμανική γλώσσα. Ειδικότερα συμμετέχουν εκτός από το Γυμνάσιο Αγριάς και τα παρακάτω σχολεία:

Schule am Pappelhof, Γερμανία, Zespoł Szkolno – Przedzkolnzy im Ks. Kard. S. Wyszyńskiego w Kadczy, Πολωνία, 12ο Γυμνάσιο Αχαρνών, Ελλάδα, 31ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων, Ελλάδα, 3ο Γυμνάσιο Ορεστιάδας, Ελλάδα, Collège Da Daselsen, Γαλλία, Collège Foch, Γαλλία, Gymnasium of Trostianets, Ουκρανία, ΙES Las Maretas, Ισπανία, Lush Kola, Αλβανία, Niepubliczna Szkoła Podstawowa Aurus w Warzawie, Πολωνία, Osnovna škola “Vladimir Nazor“ , Κροατία, Δημοτικό Σχολείο Μελισσοχωρίου, Ελλάδα, Publiczna Szkoła Podstawowa nr 30w Opolu, Πολωνία, Szkoła Podstawowa nr 1 im. Lecha Bądkowskiego w Luzinie, Πολωνία, Szkoła Podstawowa nr 2im Jana Twardowskiego, Πολωνία, Szkoła Podstawowa nr 26 we Wrocławiu, Πολωνία, Szkoła Podstawowa im Wandy Chotomskiej w Kleczewie, Πολωνία, Zespoł Szkolno- Przedzkolnzy w Borku Wielkopolskim, Πολωνία και Ӧzel Antalya Has Okullari, Τουρκία.

Το δεύτερο πρόγραμμα, στο οποίο το Γυμνάσιο Αγριάς είναι και ιδρυτής, ονομάζεται «Musik und Unterhaltung in meinem Land» που σημαίνει «Μουσική και Διασκέδαση στη χώρα μου». Στο πρόγραμμα αυτό συμμετέχουν και μαθητές γερμανικών από τα σχολεία Ӧzel Τaşdelen Uĝur Ortaokulu, Τουρκία, Skolen på Herredsåsen, Δανία, και Helilän Koulu, Φινλανδία. Οι μαθητές θα ασχοληθούν με οικεία και ξένα ακούσματα, με παραδοσιακά αλλά και σύγχρονα τραγούδια και στίχους, θα παρουσιάσουν ελληνικούς χορούς και θα πειραματιστούν με βήματα χορών των άλλων κρατών, χρησιμοποιώντας ως μέσο επικοινωνίας τις νέες τεχνολογίες και τα γερμανικά.

Όπως τονίζει η καθηγήτρια Γερμανικών κ. Ειρήνη Καφίδα, «ο σκοπός της συμμετοχής του Γυμνασίου Αγριάς στα έργα αυτά δεν είναι ούτε το έπαθλο ούτε η προβολή (ας σημειωθεί ωστόσο ότι αξιόλογα έργα βραβεύονται από ειδική επιτροπή του e Twinning), αλλά η παρότρυνση των μαθητών για συμμετοχή και η ανάληψη πρωτοβουλιών που θα επιφέρουν πολλαπλά οφέλη όπως την ενίσχυση των γνώσεων της γερμανικής γλώσσας και τη χρήση της μέσα σε αυθεντικό πλαίσιο, το κίνητρο για δημιουργική μάθηση, την εξοικείωση με τη χρήση των νέων τεχνολογιών και την αλληλεπίδραση με συνομηλίκους άλλων χωρών. Tέλος, εφόσον προκύψει μία καλή συνεργασία, το e Twinning μπορεί να λειτουργήσει σαν σκαλοπάτι για τη δημιουργία μελλοντικής συνεργασίας με κάποιο ευρωπαϊκό σχολείο σε πρόγραμμα Erasmus +».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου