ΤΟΠΙΚΑ

Πενήντα συλλεκτικά οχήματα «συναντήθηκαν» στην παραλία του Βόλου

πενήντα-συλλεκτικά-οχήματα-συναντή-739086

Πενήντα οκτώ συλλεκτικά οχήματα, ηλικίας 30 ετών και άνω, έδωσαν ραντεβού στην παραλία του Βόλου, περιμένοντας το σήμα εκκίνησης για το 7ο Ιστορικό Ράλι Ολύμπου 2018. Οι τετράτροχες «καλλονές» κέρδισαν αμέσως την προσοχή και τα βλέμματα θαυμασμού των διερχόμενων.

Στο μεταξύ, φίλοι του μηχανοκίνητου αθλητισμού κάθε ηλικίας έσπευσαν στην παραλία του Βόλου, απ’ όπου δόθηκε το σήμα εκκίνησης για το ράλι – θεσμός, απαθανατίζοντας φωτογραφικά τα εντυπωσιακά μοντέλα.

Διοργανωτές του ιστορικού ράλι είναι η Λέσχη Κλασικών Αυτοκινήτων Μακεδονίας ( ΛΕΚΑΜ – Θεσσαλονίκη) και το Δίκτυο «Περραιβία» – Ελασσόνα, που το θεσμοθέτησε το 2011, σε συνδιοργάνωση με τον Σύλλογο Κλασικών Αυτοκινήτων Λάρισας και τη Λέσχη Κλασικών Οχημάτων Βόλου, με την υποστήριξη της FIVA και της ΕΟ-ΦΙΛΠΑ.

Οπως ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Τέλης Δουλόπουλος, πρόεδρος της Λέσχης Κλασικών Οχημάτων Βόλου, οι φίλοι του μηχανοκίνητου αθλητισμού προέρχονται από την Ελλάδα και το εξωτερικό, με πολλές δεκάδες, επίσης, μέλη να καταγράφονται και σε τοπικό επίπεδο. Ο ίδιος υπογράμμισε, επίσης, τη σημασία της συγκεκριμένης διοργάνωσης, που, όπως είπε, τονώνει το τουριστικό ενδιαφέρον.

Οι συμμετέχοντες στη θεσμοθετημένη, πλέον, διοργάνωση, που ολοκληρώνεται σήμερα στη γειτονική Λάρισα, υπογράμμισαν με την παρουσία και τη δράση τους την ανάγκη διατήρησης παλιών οχημάτων που έχουν γράψει χιλιόμετρα στην ιστορική διαδρομή του παρελθόντος.

Ενθερμος φίλος του μηχανοκίνητου αθλητισμού ο Βολιώτης Θεμιστοκλής Παπαδημητρίου, συμμετέχει για πρώτη φορά στο ιστορικό ράλι, οδηγώντας ένα εντυπωσιακό κάμπριο, μια Alfa Romeo Spider, μοντέλο του 1982, που αποτελούσε «όνειρο ζωής» όπως δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ. Ο κάτοχος του συλλεκτικού αυτοκινήτου, που δεν κυκλοφορεί πλέον στους δρόμους, ανέφερε ότι «νιώθεις πολύ όμορφα συναισθήματα όταν βρίσκεσαι στο τιμόνι».

Ιδιοκτήτες συλλεκτικών αυτοκινήτων από όλη την Ελλάδα ταξίδεψαν μέχρι τον Βόλο, όπως τα αδέλφια Κωνσταντίνος και Γιώργος Οικονομίδης από τη Θεσσαλονίκη, κάτοχοι ενός κόκκινου Hillman Minx του ’58. Οι ίδιοι εξέφρασαν την αγάπη τους για τα συλλεκτικά οχήματα, ενώ επισήμαναν, παράλληλα, ότι είναι σημαντικό να μεταλαμπαδεύεται και στις επόμενες γενιές το μεράκι για τη διατήρηση τεκμηρίων του παρελθόντος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου