ΤΟΠΙΚΑ

Σε δίκη έξι κατηγορούμενοι για απιστία στην Υπηρεσία

σε-δίκη-έξι-κατηγορούμενοι-για-απιστί-738551

Σε δίκη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας τρία πρώην πολιτικά στελέχη του Δήμου Βόλου, δύο υπηρεσιακά και ένας εκπρόσωπος τεχνικής εταιρείας για το έργο ανάπλασης κεντρικής περιοχής της πόλης, που ξεκίνησε να υλοποιείται το 2004 και παρελήφθη πριν από δυόμιση χρόνια.

Τα πρώην πολιτικά στελέχη και τα νυν υπηρεσιακά βαρύνονται με τις κατηγορίες της απιστίας στην υπηρεσία με ιδιαίτερα τεχνάσματα από την οποία ζημιώθηκε ο Δήμος Βόλου με το ποσό των 71.000 ευρώ.

Αντίστοιχα, ο εκπρόσωπος τεχνικής εταιρείας αντιμετωπίζει την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας σε απιστία στην υπηρεσία.

Οι κατηγορούμενοι παραπέμπονται σε δίκη καθώς από τις επιμετρήσεις προέκυψε ότι πληρώθηκε έργο το οποίο κατά το ποσό των 71.000 ευρώ δεν αντιστοιχεί στις εργασίες που εκτελέστηκαν και πιστοποιήθηκαν.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο με τις πράξεις και τις παραλείψεις τους οι έξι κατηγορούμενοι ζημίωσαν τον Δήμο Βόλου όπως προκύπτει από τους λογαριασμούς που καταβλήθηκαν.

Η δίκη ξεκίνησε χθες με την εξέταση τριών μαρτύρων κατηγορίας, οι οποίοι ισχυρίστηκαν ότι το έργο παρουσιάζει σημαντικές ελλείψεις.

Επισημαίνεται ότι η παραλαβή του έργου είχε γίνει αυτοδίκαια με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Βόλου.

Η δίκη διακόπηκε στις 4 το απόγευμα λόγω πέρατος ωραρίου και θα συνεχιστεί τη Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2018.

Επισημαίνεται ότι το έργο αφορούσε στην πλακόστρωση της Δημητριάδος, την ανάπλαση του πάρκου Ρήγα Φεραίου, την αντικατάσταση των φωτιστικών σωμάτων, την τοποθέτηση μαντεμένιων κιγκλιδωμάτων κ.ά.

Κ. Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου