ΤΟΠΙΚΑ

Μαθητές του ΕΕΕΕΚ καλούν… Βόλο για τη συγκέντρωση 65.000 ευρώ

μαθητές-του-εεεεκ-καλούν-βόλο-για-τη-σ-738450

«Μετακίνηση για ένταξη». Με αυτό το σύνθημα ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Μαθητών με Αναπηρίες που φοιτούν στο Εργαστήρι Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Βόλου μπαίνει μπροστάρης καμπάνιας για τη συγκέντρωση ποσού 65.000 ευρώ προκειμένου να αγοραστεί ένα ειδικά διαμορφωμένο λεωφορειάκι 24 θέσεων που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες μετακίνησης παιδιών με αναπηρίες προς το σχολείο και θα μπορεί να μεταφέρει και αναπηρικά αμαξίδια. Σήμερα, πέντε μαθητές του ΕΕΕΕΚ Βόλου που κινούνται με αναπηρικά αμαξίδια χάνουν καθημερινά μαθήματα από το σχολείο γιατί δεν υπάρχει διαθέσιμο μέσο για τη μεταφορά τους.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Η πρωτοβουλία για την αυτονόμηση των μαθητών του ΕΕΕΕΚ Βόλου, ανακοινώθηκε χθες σε συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε στο La Petite Cantine.

«Ηταν μία ιδέα που συζητούσαμε χρόνια και πλέον έχει ωριμάσει. Απευθυνόμαστε σε όλους τους συμπολίτες μας. Ο Βόλος έχει 150.000 κατοίκους. Αν δώσει ο καθένας μισό ευρώ θα μπορέσουμε πολύ σύντομα να φθάσουμε στο στόχο της απόκτησης του λεωφορείου, το οποίο θα εξυπηρετεί τις καθημερινές ανάγκες των παιδιών για τη μετάβασή τους στο σχολείο και όχι μόνο. Το σχολείο έχει πολλές εξωτερικές δράσεις, όπως κηπουρική, ανθοκομία, θεραπευτική ιππασία. Με το λεωφορείο η πρόσβαση θα είναι εύκολη και αυτόνομη», τόνισε η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων, Ράνια Καρανικόλα.

Για την επίτευξη του στόχου, στο σχολείο άρχισε ήδη από πέρυσι να ετοιμάζεται βιντεάκι από τους ίδιους τους μαθητές του σχολείου. «Προσπαθήσαμε με διάφορους τρόπους να εξασφαλίσουμε μία δωρεά για την αγορά του λεωφορείου. Είναι ένα όνειρο ετών γιατί θα μας επιτρέψει να βγούμε έξω στην πόλη που είναι και το ζητούμενο της ένταξης. Θέλουμε να πετύχει όσο το δυνατό πιο σύντομα. Το χρωστάμε στους μαθητές μας», ανέφερε από την πλευρά της η διευθύντρια του ΕΕΕΕΚ Βόλου, Φωτεινή Γρηγορίου, ενώ η γραμματέας του Συλλόγου Αργυρούλα Ιντζεσίλογλου υπογράμμισε την ανάγκη αυτονομίας των μαθητών που σήμερα κινούνται με μισθωμένα οχήματα.

Στο πλευρό τους γονείς και σχολείο, βρήκαν τον διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Σωκράτη Σαβελίδη, ο οποίος επέκτεινε την πρωτοβουλία ένα βήμα παραπέρα. «Θα διοργανώσουμε «μαραθώνιο αγάπης για τον συμμαθητή μας με αναπηρία» μέσα στα σχολεία προκειμένου μέσω των συλλόγων γονέων να μπορέσουμε να ενισχύσουμε την προσπάθεια. Σε αυτό έχουμε στο πλευρό μας και την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Αύριο (σ.σ. σήμερα) θα κάνουμε και την πρώτη οργανωτική σύσκεψη για την ευαισθητοποίηση σε θέματα αναπηρίας. Υπάρχουν 26.000 γονείς. Αν ο καθένας δώσει ένα ευρώ, το λεωφορείο μπορεί να αποκτηθεί πολύ σύντομα. Εμείς στην εκπαίδευση καταλαβαίνουμε ότι όλοι οι μαθητές μας είναι ίσοι είναι όμως και διαφορετικοί και έχουν διαφορετικές ανάγκες τις οποίες θα πρέπει να καλύψουμε», τόνισε ο κ. Σαβελίδης.

Την προσπάθεια θα υποστηρίξει και η Ενωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Βόλου, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος Ηλίας Κουτσερής.

Τρόποι ενίσχυσης του στόχου

Για την ενίσχυση του σκοπού έχει ήδη ανοίξει πλατφόρμα στο give&fund όπου από σήμερα θα μπορούν να γίνονται καταθέσεις.

Οποιος επιθυμεί να ενισχύσει την προσπάθεια για την απόκτηση ιδιόκτητου ειδικά διαμορφωμένου λεωφορείου για τους μαθητές του σχολείου μπορεί να το κάνει με τους εξής τρόπους:
– Κατάθεση στον λογαριασμό της εθνικής τράπεζας (σύλλογος γονέων Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Βόλου) ή μέσω e-banking
αρ. λογαριασμού: 202/003500-96
IBAN: GR3301102020000020200350096.

– Δωρεά μέσω της πλατφόρμας GIVE & FUND
https://www.giveandfund.com/giveandfund/project/eeeekvolou.

– Κατάθεση μέσω PayPal ([email protected])
αρ. λογαριασμού: 202/003500-96
IBAN: GR3301102020000020200350096.

– Κουπόνια 1€ που διαθέτει ο σύλλογος γονέων.

Τις δράσεις του σχολείου μπορεί κάποιος να τις παρακολουθεί:
1. Στην ιστοσελίδα του σχολείου http://eeeek-volou.mag.sch.gr/.
2. Στη σελίδα του σχολείου στο fb (Εεεεκ Βολου) https://www.facebook.com/profile.php?id=100023855828630.
Τηλ. επικοινωνίας Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Βόλου 24210 81961 (Γρηγορίου Φωτεινή).
E-mail: [email protected].

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου