ΤΟΠΙΚΑ

Παρέμβαση ΓΕΩΤΕΕ στο υπουργείο Παιδείας για τα πτυχία γεωπονικών τμημάτων

παρέμβαση-γεωτεε-στο-υπουργείο-παιδε-738372

Να προσμετρηθούν ως integrated master τα πτυχία των παλαιών αποφοίτων Γεωπονικών Τμημάτων/Σχολών ζητά από την υφυπουργό Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο.

Για το σκοπό αυτό απέστειλε επιστολή στην οποία το ΓΕΩΤΕΕ εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του για τη συνεχιζόμενη κωλυσιεργία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων να επιλύσει το σοβαρό ζήτημα που αφορά την προσμέτρηση, στους διαγωνισμούς πρόσληψης εκπαιδευτικών, του integrated master πολλών Γεωπόνων, οι οποίοι είναι απόφοιτοι Γεωπονικών Πανεπιστημιακών Τμημάτων/Σχολών που έχουν μετονομαστεί.

Στην παρέμβασή του, το ΓΕΩΤ.Ε.Ε. ζητά από το Υ.ΠΑΙ.Θ. να επιληφθεί επιτέλους του συγκεκριμένου ζητήματος και να προβεί σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες έτσι ώστε να διασφαλιστεί η δίκαιη, ισότιμη και ενιαία αντιμετώπιση όλων των Γεωπόνων εκπαιδευτικών.

«Με έκδηλη αγανάκτηση -επισημαίνεται στην επιστολή- διαπιστώνουμε πως το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, αντί να δώσει άμεση και δίκαιη λύση στο συγκεκριμένο πρόβλημα, το οποίο άλλωστε οφείλεται σε εσφαλμένη κατά την άποψή μας ερμηνεία των διατάξεων του Ν. 4485/2017 από πλευράς των υπηρεσιών του, επιλέγει να κωφεύει μέχρι σήμερα τόσο στις προαναφερόμενες παρεμβάσεις, όσο και στις ενστάσεις και τις διαμαρτυρίες εκατοντάδων Γεωπόνων εκπαιδευτικών, οι οποίοι καταγγέλλουν την αδικία που αναιτιολόγητα υφίστανται και εκφράζουν τη μεγάλη τους αγωνία για το εργασιακό τους μέλλον στην Εκπαίδευση.

Κατόπιν των ανωτέρω και προκειμένου να αποφευχθούν οι αναμενόμενες καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση των προσλήψεων λόγω άσκησης ένδικων μέσων από τους θιγέντες εκπαιδευτικούς, καλούμε το Υ.ΠΑΙ.Θ. να επιληφθεί επιτέλους του συγκεκριμένου ζητήματος και να προβεί σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες έτσι ώστε να διασφαλιστεί, έστω και την ύστατη στιγμή, η δίκαιη, ισότιμη και ενιαία αντιμετώπιση όλων των Γεωπόνων εκπαιδευτικών στους διαγωνισμούς πρόσληψης εκπαιδευτικού προσωπικού. Αναμένοντας τις δικές σας άμεσες περαιτέρω ενέργειες, παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε επιπλέον διευκρίνιση, πληροφορία ή συνεργασία επί του θέματος», καταλήγει το ΓΕΩΤΕΕ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου